L’Ajuntament de Berga aprova el suport a la consulta amb unes 200 persones celebrant-ho

L’Ajuntament de Berga va ser un dels 300 municipis catalans que ahir van convocar plens extraordinaris i urgents per donar suport a la consulta del 9N. Al Berguedà van ser diversos i el de la capital del Berguedà es va viure amb un seguiment important. Unes 200 persones es van concentrar a la plaça de Sant Pere per donar suport als representants polítics.
La sala de plens també es va fer petita per seguir el ple, que va durar escassament un quart d’hora i en el qual tots els grups assistents van votar a favor del suport a la consulta. L’equip de govern de CiU, la CUP i Impuls van dir “sí”. El regidor del PP en canvi no va assistir al ple, ja havia anunciat que no hi participaria.

L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, va llegir la moció, i va dir que “estaran al costat dels ciutadans i faran tot el possible per decidir i recuperar les seves llibertats”. El regidor de la CUP Francesc Ribera, Titot, va demanar al Govern de la Generalitat que “obeeixi al poble català”. També es va referir a l’absència del regidor popular, Joan Antoni López Noguera, preguntant-se si “era per retirada o per covardia”. Per la seva banda, la regidora d’Impuls Ermínia Altarriba va defensar que “votar és democràcia” i va refermar el seu compromís amb la consulta del 9N perquè “Catalunya ha sortit al carrer per dir prou a una Espanya que no acaba d’entendre la riquesa política, lingüística i cultural que hi ha. La il·lusió dels més joves i l’esperança dels més grans per una Catalunya lliure i millor és un sentiment innegable”.

La sessió plenària es va cloure amb el Cant dels Segadors. El públic es va posar dret, va entonar l’himne i es va acabar amb llargs aplaudiments.

X