L’ANC de Berga respon al regidor del PP que la campanya ‘país groc’ es fa amb el màxim respecte i que les cintes es trauran quan s’acabi la campanya

L’Assemblea Nacional Catalana de Berga, l’ANC, ha respost les acusacions fetes pel regidor del PP de Berga Joan Antoni López sobre “l’incivisme”, diu ell, de penjar cintes grogues a la ciutat. El regidor popular demana que es retirin perquè “s’incompleix l’ordenança de civisme municipal (article 18.4), cosa que pot ser constitutiu d’infracció administrativa”.

Davant de la denúncia de López Noguera, l’ANC recorda en un comunicat que la campanya ‘País groc’ “és una acció de mobilització que consisteix en vestir de groc tants elements com sigui possible amb la col·laboració de milers de voluntaris en els més de 900 municipis de Catalunya”. A Berga aquesta campanya va arrencar el 30 de setembre en una plaça de Sant Pere tenyida de groc que va aplegar unes 2.000 persones. Des de llavors, la campanya, segons l’Assemblea “s’està portant a terme amb el màxim respecte amb el patrimoni i el mobiliari urbà. En totes les accions que portem a terme disposem del permís dels propietaris i/o autors de l’element”.

 DSC01522 (Medium)

“Compte enrere per una data clau, el 9-N”

L’ANC defensa la campanya perquè “ens trobem en el compte enrere d’una data clau per la història del nostre país, el 9-N, i tota campanya és poca per a desbordar les urnes per la consulta. Volem demostrar l’ampli suport social al dret a l’autodeterminació, reconegut internacionalment”, apunten.

L’Assemblea contesta al regidor del PP de Berga que per ara no es retiraran les cintes grogues argumentant que “es pensa que retirant el color groc dels carrers se soluciona l’independentisme? Creu que ocultant les expressions i ocultant la voluntat, la gent deixarà de ser independentista i abraçarà Espanya? Si és així vol dir que té la mateixa ceguesa política que el govern espanyol amb l’agreujant que vostè viu la realitat cada dia”.

Ara bé, des de l’ANC sí que deixen clar que aquestes cintes grogues es trauran, totes, tan bon punt s’acabi la campanya “ens vam comprometre i seguim amb el compromís de retirar amb la màxima celeritat possible tot el desplegament groc el dia que la campanya ‘País groc’ finalitzi”.

 

X