La berguedana Marie Kapretz acompanya una delegació d’observadors internacionals

Observadors internacionals van ser diumenge a Catalunya per seguir la consulta del 9-N. D’aquests, una delegació va visitar els centres de votació de Vic acompanyats de la regidora de Cercs Marie Kapretz, també consellera comarcal i membre de l’executiva d’ERC al Berguedà.

La missió Marie Kapretz va acompanyar a Bernhard von Grünberg, membre del partit del SPD i diputat al parlament del Land Rin del Nord‐Westfàlia; i a Heike Keilhofer, membre de la junta directiva de l’associació Colònia‐Barcelona.

observadors9n2 (Medium)Marie Kapretz va tenir ocasió de explicar el procés independentista català des d’una òptica de la Catalunya Central, comparant‐la amb altres processos democràtics internacionals i la revolució que fa 25 anys va desembocar en la caiguda del mur de Berlín. Kapretz és de Berlín però fa any que viu a Catalunya i en concret al Berguedà.

El diputat alemany es va mostrar especialment sensible a les necessitats dels ciutadans nouvinguts i es va mostrar gratament sorprès del fet que aquest col∙lectiu podria participar en les votacions com qualsevol altre català autòcton.

Heike Keilhofer per part seva va prendre bona nota de la efervescència democràtica que viu Catalunya en aquests moments i els va qualificar ‘d’històrics’.

X