Els organitzadors del Dakar presenten un recorregut més dur, començarà i acabarà a Buenos Aires

Buenos Aires (capital de l’Argentina) serà principi i final del ral·li Dakar 2015. Sortirà de la Casa Rosada el 4 de gener, recorrerà el desert xilè d’Atacama, el salar bolivià d’Uyuni i tornarà, després de 9.000 quilòmetres, a la capital argentina, on acabarà el 17 de gener.

recorregut dakar 15

Serà la sisena edició que el ral·li per etapes més dur i famós del món sortirà i acabarà en el mateix punt. Així ho han concretat el organitzadors, que han exposat aquest matí a París el recorregut de les 14 etapes. El ral·li ja va començar i va acabar a Buenos Aires en les tres primeres edicions que es van celebrar a l’Amèrica Llatina (2009, 2010 i 2011).

A la recerca sempre de l’esperit d’aventura que va començar a l’Àfrica, els organitzadors del ral·li han buscat endurir la propera edició amb més quilòmetres “marató”, en els quals els participants no tenen dret a assistència tècnica i mecànica externa. Per primera vegada des de 2005, l’11 de gener les tres categories, motos, cotxes i camions, disputaran una etapa marató de forma consecutiva, tot i que en escenaris diferents. Normalment, quan una categoria disputa una marató, les altres tenen dret a assistència. “És un nou repte”, ha afirmat el director de la prova, Etienne Lavigne, que ha destacat també el repte organitzatiu que suposa.

I és que al llarg d’aquests dies, motoristes, automobilistes i pilots de camions prendran senders diferents, un altre repte per als responsables del ral·li i una altra aventura per als participants, que no podran fixar-se en les roderes que deixen en el terreny els competidors de les altres categories.

L’avianès Marc Coma, favorit en motos

El pilot de motos d’Avià, Marc Coma, serà un dels favorits en motos per guanyar el Dakar 2015. Ha guanyat recentment el sisè títol de Campió del Món de Raids, i ara el repte és sumar un nou triomf del Dakar en el seu palmarès. Seria el cinquè, després de guanyar la prova el 2006, el 2009, el 2011 i aquest 2014.