El Berguedà disposa d’un pla per dinamitzar els polígons d’activitat econòmica

El Berguedà disposa d’un Pla de dinamització dels polígons d’activitat econòmica, impulsat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i elaborat per la Unió de Polígons Industrials de Catalunya. És un treball que ha permès analitzar la situació del sòl industrial i dels polígons i establir quin full de ruta s’ha de seguir per dinamitzar-los.

Segons ha explicat a Ràdio Berga la tècnica del Servei d’Innovació i Empresa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Rosa Pujols, les actuacions es basen en millorar i conservar els polígons, fer-ne promoció, i adaptar-los als nous requeriments de l’activitat econòmica amb nous i millors serveis. Tot plegat, per atraure més inversions. Al Berguedà, els polígons industrials ocupen una superfície de 275 hectàrees, amb 248 empreses i amb un índex d’ocupació aproximat del 70%.

Eina digital de comercialització de sòl

Entre les primeres actuacions que es duran a terme serà la posada en funcionament de l’eina digital de comercialització de sòl industrial, www.berguedaempreses.cat, que vol ser un cens empresarial i una eina on es podrà publicar la demanda-oferta de sòl i sostre industrial. També, s’iniciarà un pla de comunicació per presentar i donar a conèixer l’oferta de sòl industrial d’una forma atractiva, ordenada i detallada amb l’objectiu de la captació d’inversió i la implantació d’activitats econòmiques al Berguedà.

El Pla de dinamització dels polígons d’activitat econòmica del Berguedà s’ha presentat aquesta setmana en una sessió amb empresaris, organitzacions empresarials i ajuntaments de la comarca. I és que l’Agència de Desenvolupament del Berguedà serà l’ens coordinador responsable d’impulsar el pla de dinamització però comptarà amb l’ajut dels ajuntaments i les organitzacions empresarials.