L’Ajuntament de Puig-reig aparca la remodelació de la Torre Nova de Cal Pons

L’Ajuntament de Puig-reig ajorna la rehabilitació de la Torre Nova de Cal Pons per manca de finançament. Era un dels projectes marcats per aquest mandat però haurà d’esperar. El cost de l’obra puja 700.000 euros i només es disposava del 50% d’un ajut europeu Feder. Els altres 350.000 no s’han pogut aconseguir via subvencions i el consistori no ho pot assumir.

L’obra s’aparca i el govern de CiU renuncia a la partida de 350.000 euros dels fons Feder perquè de moment no es faran les millores a la Torre Nova de Cal Pons. “I ens sap molt greu”, ha dit l’alcalde Antoni Clement, “perquè és un dels elements patrimonials més importants que tenim i està en un estat que requereix una remodelació”. Ara per ara no es podrà fer la intervenció integral que preveia reforçar els fonaments, arreglar la teulada, la façana, fer treballs de fusteria, i fer noves instal·lacions interiors; deixant pendent la restauració de les pintures.

En els propers mesos, però, la previsió és actuar a la teulada, ha comentat l’alcalde, “per evitar que es degradi més, ja que és l’element més problemàtic”. S’hi destinarà un ajut de la Diputació per a edificis singulars.

X