Botifarra d’ou per estrenar el Carnestoltes a Berga

Berga ha ofert aquest Dijous Gras un tast de botifarra d’ou als vianants que passaven per la cèntrica plaça de Sant Joan. Es tracta, en aquest cas, d’una iniciativa de l’Ajuntament de Berga que ha volgut recordar així la tradicional activitat amb què el Gremi de Cansaladers de la capital de Berguedà solia renovar anualment la seva cita amb el Dijous Llarder i el Carnestoltes. Amb botifarra d’ou, barres de pa i beguda, aquesta tarda de dijous era el mateix regidor de Festes Jaume Vegas, acompanyat d’altres membres de l’organització del Carnaval, qui repartia el berenar a aquells que travessaven la plaça d’aquest punt del nucli història de la ciutat.

dijous_gras

Els que s’hi paraven més estona podien, a més, contemplar l’exposició “Què ens oculten els contes?”, una visió diferent a les històries de sempre.

I avui els actes de la programació de Carnestoltes seguiran amb un esmorzar de disfresses per a les escoles de Berga, a la plaça de Sant Pere i amb coca i xocolata per a tothom. La trobada escolar estarà acompanyada de balls, contes no sexistes i danses a càrrec de Dani Magyc. Més tard, a dos quarts de 5 de la tarda, serà l’hora de la gent gran, amb un ball al Casal de la plaça de Sant Joan. No serà, doncs, fins dissabte el moment de donar la benvinguda a la reina del Carnestoltes. La Flautista de Bergamin arribarà acompanyada amb activitats diverses a càrrec de l’ANC Berga, Bombers, Grup Colònies a Borredà, Creu Roja, Mossos d’Esquadra i Policia Local. A les 5 de la tarda, el grup Trastukats  donarà el tret de sortida a la rua de comparses, davant la residència Sant Bernabé. I a partir de les 11 de la nit, se celebrarà el Ball dels Cornuts al Pavelló Vell amb sorpreses, regals i l’entrega de premis del concurs del Carnestoltes. En aquest cas, el ball l’organitza La Bauma dels Encantats.

Carlins i Liberals es faran amb la plaça de Sant Pere, diumenge, a la tradicional Guerra de la Farina. A partir de les 5 de la tarda, a més, hi haurà el ball del Carnestoltes infantil. El grup ‘Ai, Carai!’ substituirà l’actuació dels Koloraines, que s’ha hagut d’anul·lar.

Per acabar els dies de disbauxa, dimecres 18 de febrer, s’enterrarà la reina del Carnestoltes amb una sardinada popular.

FOTOS: Dijous Gras a la plaça de Sant Joan de Berga, durant la tarda de dijous. AUTORA: Pilar Màrquez

X