ERC presenta els candidats a Avià i Puig-reig i ultima la resta de llistes de la comarca per les municipals

Avià i Puig-reig ja tenen alcaldable d’Esquerra: ho són Josep Subirana i Josep Maria Altarriba, respectivament

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Berguedà treballa per acabar d’enllestir les seves diferents candidatures a la comarca. Si al mes de febrer es va donar a conèixer l’alcaldable de Berga, Ermínia Altarriba; ara ha estat el torn de dos dels municipis del baix Berguedà. ERC ha anunciat els últimes dies els seus caps de cartell a Avià i Puig-reig. Són l’avianès Josep Subirana i el puig-reigenc Josep Maria Altarriba. També s’ha confirmat la continuïtat com a cap de llista de l’actual alcalde de Casserres, Josep Colillas; i del batlle de l’Espunyola, Rudy Gelinne.

A Gironella se n’estan tancant els detalls.

Ho ha avançat Antoni Pérez, president comarcal d’Esquerra, a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, que ha explicat que, al baix Berguedà, la formació treballa també actualment per presentar llista a Viver i Serrateix.

En d’altres punts de la comarca, hi ha diverses candidatures també decidides. A Sant Jaume de Frontanyà serà alcaldable d’Esquerra Rubén Lladós, l’actual alcalde del poble, que es va presentar i va guanyar al 2011 com a candidat del grup de Progrés Municipal. Segons ha informat Antoni Pérez.

El president comarcal d’ERC ha remarcat, de fet, que es vol presentar llistes a tots els pobles que sigui possible aprofitant un interès “a l’alça” per les sigles republicanes. Pérez ha recordat que el 24 de maig és l’avantsala del 27S, “un moment important per Catalunya que s’ha de veure reflectit als consistoris”.

Recordem que a l’alt Berguedà, al febrer, ja es va donar a conèixer l’alcaldable per Cercs, Marie Kapretz, que es presenta sota les sigles de CLAM però amb el paraigua d’ERC.

Proposta d’una ludoteca i una sala cultural polivalent a Avià

Josep_SubiranaA Avià, l’alcaldable Josep Subirana ha explicat que la prioritat ha estat fer un programa participatiu. Un dels punts principals d’aquest, que s’està treballant amb les diferents persones que conformen la formació al municipi d’Avià, seria l’obertura d’una sala lúdica per a nens i grans, a l’estil d’una ludoteca que facilités espai també per als adults, per a poder connectar-se a Internet, llegir o estudiar. Subirana s’ha queixat dels horaris que, en l’actualitat, té la biblioteca de Berga, la més propera. I ha dit que la seva idea és facilitar un espai a Avià on la gent del poble pogués accedir durant tot el dia, un lloc fins i tot “amb un sistema electrònic” que pogués estar disponible per als que s’acreditessin com a usuaris “a qualsevol hora”.

També s’apostaria per millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat del carrer, s’hi potenciaria el factor turístic o s’intentaria promoure nous models associatius a l’estil de la cooperativa de iogurts La Fageda de Santa Pau (Girona).

Òrgan de participació ciutadana a Puig-reig

ERC de Puig-reig ha presentat el passat cap de setmana la nova candidatura amb què vol arribar al govern puig-reigenc. Els components de la llista, encapçalada  per Josep Maria Altarriba, aposten en el seu programa electoral per la creació d’una estructura fixa de participació per als veïns del poble. La llista la completen Mireia Canal, Alba Santamaria, Antoni Pérez, Jesús Subirats, Alba Camps, Josep Campos, Ramon Santasusanna, Marina Bertran, Mercè Reveia i Anna Martínez.

El candidat Josep Maria Altarriba, conegut al poble com a Alti, és auxiliar de farmàcia i una persona molt activa a les entitats del poble. Ha pres part, per exemple, al grup de teatre, l’ONG  A+A o el club de bàsquet.

Jornada ‘Imagina’ a Gironella

Tot i que encara no es coneix l’alcaldable, Gironella va celebrar aquest divendres una reunió oberta a tota la ciutadania per plantejar com hauria de ser un poble “més just, democràtic i participatiu”.

L’objectiu d’Esquerra a la vila de Gironella seria trencar amb l’actual majoria absoluta de CiU al municipi i preparar el terreny per governar a llarg termini si no s’aconsegueix en aquesta ocasió.

FOTOS: A la part superior, acte a Puig-reig de presentació de l’alcaldable d’ERC, amb Anna Simó, diputada i dirigent nacional del partit. Altarriba, és el quart per la dreta de la fila superior. Al text, Josep Subirana, alcaldable republicà a Avià. AUTORS: Arxiu/Antoni Pérez i Arxiu/Josep Subirana

X