Berga promou les entitats socials amb el projecte ‘+Solidaritat’ i incorpora dues iniciatives a la seva sisena edició

Un any més l’àrea Social de l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà amb la col·laboració de les entitats socials i de cooperació del territori programen activitats de foment de la solidaritat en el ja conegut ‘+Solidaritat’, un projecte que arriba a la seva sisena edició. Precisament en aquesta ja consolidada edició del ‘+Solidaritat’, des de l’organització s’aposta enguany per la incorporació de dues noves activitats emmarcades dins el mateix projecte.

Es tracta de ‘L’avui fa el demà’ i del cinema solidari. Al mateix temps, també s’ha preparat la ja clàssica Fira d’Entitats Socials i de Cooperació, així com també es comptarà amb les diferents activitats organitzades per les entitats. Pel que fa a les dues novetats, ‘L’Avui fa el demà’ és un projecte de comunicació en què tots els mitjans de comunicació locals posaran èmfasi durant el mes de març en experiències de cohesió social dutes a terme a Berga. En aquest sentit, tots els mitjans de la ciutat han treballat de manera coordinada per donar visibilitat a experiències socials, amb l’objectiu de contribuir en la difusió del que s’està fent i sensibilitzar la ciutadania sobre la tasca social de la ciutat. A Ràdio Berga s’organitzarà una tertúlia sobre ‘Cursos, Programes, Aprenents i Voluntaris’ del Consorci de Normalització Lingüística, el dilluns 16 de març.

La segona nova proposta és el ‘Cinema solidari’, organitzat conjuntament amb l’àrea de Joventut, que es farà el 19 de març al Pavelló de Suècia. L’activitat consistirà en la projecció de ‘Rastres de Sàndal’, pel·lícula guanyadora del Premi Gaudí 2015. Abans de la projecció, hi haurà una xerrada a càrrec del portaveu de la comunitat Sihk a Catalunya, Gagan Deep, que servirà per situar en el mapa l’Índia i per introduir també la pel·lícula. En finalitzar la projecció, hi haurà un tast gastronòmic amb menjar del país (Índia). El preu del tast és de 5 euros, tot i que per menors de 25 anys i majors de 65 el preu és de 3 euros. Aquesta activitat està subvencionada per la Diputació de Barcelona dins del programa ‘Acció comunitària, participació, igualtat i joventut’, amb un total de 1000 euros.

El ‘+Solidaritat’ com ja ve sent també tradició, comptarà amb la sisena edició de la Fira d’entitats socials i de cooperació es farà el dissabte 28 de març al passeig de la Indústria de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia. Com cada any, les diferents entitats tindran un estand en el qual donaran a conèixer els seus projectes i atendran la ciutadania que així ho desitgi. De moment ja han confirmat unes 15 entitats de Berga i el Berguedà. Durant tot el matí de la fira, les entitats faran diferents activitats com tastets de llengua solidaris, taller de henna, pastes i te del Marroc, tastets de menjar de diferents països, taller de pintar figuretes de la Patum, taller de menjar fruita, entre d’altres. Al mateix temps, en el marc de la fira també s’han programat activitats en un horari concret.

Així, a 2/4 d’11 del matí, hi haurà una sessió de rehabilitació amb el ‘Coixí del Cor’, a càrrec de la fisioterapeuta de l’Associació Ginko; de les 11 del matí a les 12 del migdia es podrà gaudir de contes i animació amb Dani Magyk, i a continuació el Grup Colònies a Borredà farà activitats per als més menuts. Finalment, de les 12 a la 1 del migdia hi haurà l’actuació musical de Rosa Sánchez, que cantarà música popular llatinoamericana. Paral·lelament, les diferents entitats berguedanes també oferiran un seguit d’activitats que es poden consultar al programa d’actes. Tant el cartell com el programa d’actes s’han fet amb la fotografia guanyadora del concurs de fotografies solidàries, l’autora de la qual és Meritxell Junyent. Des de l’organització es convida la ciutadania a participar de tots els actes i es fa una crida a utilitzar l’etiqueta #+SolidaritatBerga a través de les xarxes socials.

X