Berga, Cultura

Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell estrenaran el conservatori de música intercomarcal el curs vinent

Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell estrenaran el conservatori de música intercomarcal el curs vinent

Els ajuntaments de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell han presentat aquesta tarda en roda de premsa la creació del Conservatori de Música dels Pirineus, que oferirà el grau professional de música a l’alumnat de les tres poblacions a partir del curs 2015-2016. Concretament, la presentació l’han dut a terme els alcaldes de Berga, Juli Gendrau; de Puigcerdà, Albert Piñeira; i de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Rigau ha destacat “el nivell europeu i de país”, que suposa disposar d’aquest conservatori al territori, que a més en aquest cas serà intercomarcal.

DSCF4500Tal com s’ha explicat durant la presentació, Berga serà la seu principal del nou Conservatori de música dels Pirineus, que comptarà amb dues subseus, a Puigcerdà i a la Seu d’Urgell. La capacitat del conservatori, que oferirà tots els cursos de 1r fins a 6è, serà d’un màxim de dues línies per cada curs -de 15 alumnes per curs-, amb un límit de 180 alumnes.

Aquests nous estudis es duran a terme en els mateixos espais que allotgen actualment les tres escoles de música de cadascuna de les localitats. A Berga es podran cursar les especialitats següents: clarinet, contrabaix, flauta travessera, oboè, percussió, saxòfon, trombó, trompa, trompeta, tuba, viola, violí, violoncel, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric, flabiol i tamborí, tenora, tible, i cant. A la Seu d’Urgell es podrà estudiar clarinet, percussió, saxòfon, trompa, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra i piano, i, a Puigcerdà, clarinet, flauta travessera, saxòfon, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric i cant.

DSCF4497El Conservatori de música dels Pirineus es nodrirà de l’alumnat de les escoles de música d’aquests tres municipis, que actualment compten amb 1.062 alumnes. A data d’avui els alumnes de la zona que volen dur a terme aquests estudis professionals de música s’han de desplaçar a altres ciutats, com Lleida o Barcelona.

El grau professional de música donarà incentius a l’alumnat dels centres per continuar rebent ensenyaments musicals a les respectives escoles. També suposarà un incentiu de reactivació cultural i educativa per als respectius territoris, i una oportunitat de disposar d’estudis professionalitzadors per tal que els joves no hagin de marxar de les seves poblacions per trobar noves oportunitats laborals. A més, els alumnes del conservatori tindran totes les possibilitats que permeten les diferents normatives per poder compatibilitzar els estudis de música amb els d’ESO i Batxillerat.

FOTOS: Presentació del Conservatori de música dels Pirineus. AUTOR: Pilar Màrquez

Conservatori de música dels Pirineus Departament d'Ensenyament de la Generalitat Escola de Música de Berga Irene Rigau Juli Gendrau

Estic amb tu

Comentaris