Oriol Rosell, jugador de l’Sporting de Lisboa: “Si em donen una oportunitat, sempre treballo per aprofitar-la”

DSCF4471 (Medium)Oriol Rosell és jugador de l’Sporting de Lisboa, equip portuguès històric que ara mateix ocupa la tercera plaça de la competició regular de futbol d’aquell país. El puig-reigenc va ser campió a la Major Soccer League dels Estats Units, amb l’Sporting Kansas City i, abans, va jugar als equips inferiors del FC Barcelona. Aquest estiu, però, vol passar-lo a casa: dirigirà el seu primer campus de futbol base i ho farà al seu poble. Serà del 22 al 27 de juny, una iniciativa que ha impulsat ell mateix en acord amb el CE Puig-reig i amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi, que cedirà les instal·lacions esportives per a què s’hi facin els entrenaments i les diferents activitats de lleure del campus.

L’Uri Rosell, tal i com l’anomenen els seus amics però també tal i com l’hi diuen en cercles futbolístics, viu la seva actual suplència a l’Sporting com una fase d’aprenentatge i ja ha jugat a la Champions i a l’Europa League, a estadis europeus de primera com el mític Stamford Bridge londinenc, camp del Chelsea.

DSCF4475 (Medium)En el campus que dirigirà aquest estiu a la comarca, vol ser-hi cada dia i interactuar de forma activa en els entrenaments. “Fer-ho és especial per mi, quelcom personal. A Puig-reig, també a la comarca, he rebut molt reconeixement, he arribat a tirar endavant en aquesta professió que és difícil, i sempre m’han donat el seu suport”, ha explicat Oriol Rosell, que aquest dissabte va ser a Puig-reig envoltat dels seus; i dels responsables del CE Puig-reig i de l’Ajuntament, per presentar el programa d’activitats d’aquesta iniciativa. “És una manera de tornar-los el que m’han donat. Poder posar en pràctica el que he après, amb els nens i nenes, dient-los: ‘Mireu, trec tot el que sé, perquè ho pugueu aprofitar’. Tenia clar que si posaven el meu nom al campus, jo hi volia ser i així ho vaig dir al CE Puig-reig”.

De fet, Josep Ribera, membre del CE Puig-reig, ja havia explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat que aquesta “era una proposta que s’havia parlat abans amb l’Uri, per tant ara que juga a una lliga europea, amb un calendari més fàcil de quadrar, ha estat el moment de fer-la possible”. Aquestes estades per a joves futbolistes de 5 a 14 anys, per les quals ja s’han obert les preinscripcions, esperen poder acollir al juny al voltant de 120 nens i nenes.

Adaptació a Europa

DSCF4473 (Medium)Oriol Rosell venia de guanyar la Major Soccer League als Estats Units i ara juga en un dels equips històrics de la lliga portuguesa, al primer nivell. “La veritat és que està anant molt bé, el primer any sempre és un pèl més difícil perquè el joc també és diferent respecte els Estats Units. Però estic content. He jugat uns 17 o 18 partits i jo crec que el balanç és bastant positiu. He pogut debutar a la Champions i a l’Europa League, he arribat a aconseguir jugar a camps que veia per la televisió quan era petit, en un moment en què deia, ostres, jo vull ser aquí. I hi vaig fer assistència de gol, va ser una passada!”, ha expressat.

La premsa esportiva portuguesa n’ha dit, a més, que és un suplent impecable. “Bé, el company que està jugant més a la meva posició [William Carvalho], és titular també a la selecció portuguesa, internacional. Però això és molt bo també, perquè estic aprenent molt d’ell i ell, penso, està aprenent de mi. Això sí, quan em donen una oportunitat, sempre treballo per aprofitar-la”, ha assegurat Rosell a una pregunta d’aquesta emissora i del web AquíBerguedà.cat, i ha afegit que està sent una “bona temporada per l’Sporting”, que està posicionat en tercer lloc de la classificació, només per darrera del Benfica i l’Oporto. “Estem a pocs punts del segon. L’objectiu és atrapar-lo, estar allà dalt, menjar-nos el segon i poder entrar directament a Champions”, ha indicat el berguedà que és migcampista defensiu i que en la seva època de blaugrana va compartir vestidor al Barça B amb jugadors com Marc Bartra i Cristian Tello, aquest últim també a la lliga portuguesa, actualment jugador de l’Oporto.

FOTOS: Presentació del Campus d’Oriol Rosell a Puig-reig, aquest dissabte. AUTORA: Pilar Màrquez