Berga, Patum

Berga escull cinc finalistes i obre el període de votació per a triar el cartell de la Patum d’enguany

Berga escull cinc finalistes i obre el període de votació per a triar el cartell de la Patum d’enguany

El Jurat Qualificador del 41è Concurs de Cartells de La Patum ja ha seleccionat els cinc cartells finalistes, que es podran veure a partir d’aquest diumenge a l’Oficina de Turisme de Berga, i que s’han presentat sota els lemes ‘Patum de lluïment'; ‘Patumaires de balcó'; ‘Guita Xica primitiva'; ‘Apa, anem-hi’ i ‘La mà del Gegant’.

Els cinc cartells s’exposaran, efectivament, a partir del dia 29 de març a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Berga, on es podran fer les votacions fins el dia 12 d’abril. Les votacions s’hauran de fer presencialment i amb identificació prèvia ja que només s’acceptarà un vot per persona present i acreditada amb DNI.

El cartell guanyador es donarà a conèixer públicament el dia 17 de maig, just després del Ple Extraordinari de l’Ascensió que es farà per aprovar la celebració de La Patum. El guanyador del concurs rebrà 500 euros i el seu cartell serà el que anunciarà les Festes del Corpus del 2015.

El Jurat Qualificador ha estat format pel regidor de la Patum, Àngel Guiu i Venturós; el guanyador del concurs de cartells de l’any 2014, Albert Escánez i Manubens; el dissenyador industrial Daniel Massana i Flores; el vestidor de Plens Antolí Barra i González; l’arquitecte i fotògraf Josep Xoy i Soler; la pintora Teresa Orriols i Soler, i Climent Vilella i Capallera, qui fou membre de la Col·lecció Testimoni de La Caixa i guanyador del concurs de cartells de la Patum els anys 1975 i 1988.

Podeu veure els cinc cartells escollits, i dels quals n’ha de sortir un de guanyador, a continuació:

9--patumaires-de-balco-75                            unnamed

unnamed (1)                            unnamed (2)

6.- Patum de Lluïment

Concurs de cartells La Patum Votació

Estic amb tu

Comentaris

 • Trencacames

  Un dels cartells finalistes no compleix amb les bases, on s’especifica clarament que el text a aparèixer ha de ser “Corpus de 2015″.

  Em sembla del tot inadmissible que el jurat hagi deixat passar com a finalista un cartell que no compleix les bases.

  Un error així desprestigia el jurat, ja que fa pensar que aquest no està prou qualificat com per fer aquesta selecció.

  De retruc, aquesta mena d’errors desprestigien també el guanyador final.

  A més, any rere any ens trobem amb una selecció de cartells deficitària, amb uns finalistes que difícilment compleixen amb uns mínims criteris de qualitat / originalitat / tècnica (amb algunes excepcions i deixant gustos a banda).

  Per no parlar de la reducció de l’import del premi, que l’any passat va veure’s reduït substancialment. I això està clar que repercuteix en una reducció de la qualitat i de la quantitat de les obres presentades (només cal veure el nombre de propostes d’enguany respecte de 2014, significativament molt menor).

  I tot plegat desprestigia també la Patum, la nostra festa. Perquè a aquest ritme difícilment tindrà una bona imatge que l’anunciï. I una bona imatge és important. Molt important. També per a la Patum.

  Per últim, i tornant a l’incompliment de les bases, aquest cartell hauria de quedar desqualificat de forma immediata.