Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Societat

L’Institut Guillem de Berguedà tindrà un cicle formatiu en promoció turística de grau superior

L’Institut Guillem de Berguedà tindrà un cicle formatiu en promoció turística de grau superior

L’Institut Guillem de Berguedà estrenarà, a partir del curs vinent, un nou cicle formatiu de grau superior enfocat a la promoció turística. Així ho ha explicat l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, als diferents mitjans de comunicació de la ciutat.

Juli Gendrau ha detallat, en aquest sentit, que la comarca del Berguedà treballa per posicionar “els sectors turístic, agroalimentari i forestal” com a pilars fonamentals en el seu desenvolupament econòmic. Per aquest motiu té sentit acollir aquest nou cicle formatiu de grau superior, de titularitat pública, i amb la possibilitat que sigui dual, “si així ho permeten les diferents converses amb empreses que s’estan duent a terme”, ha reiterat.

S’està treballant així a nivell comarcal, segons ha explicat Gendrau, en el reordenament de cicles formatius al Berguedà; de manera que s’ha decidit tancar el cicle de mecànica industrial a l’institut, perquè és un àmbit que “ja s’ofereix a l’Escola Xarxa”, un altre centre de la ciutat que en aquest cas és privat. “No tenia sentit que cicles formatius molt similars es fessin la competència”, ha dit el batlle Juli Gendrau.

“Que es faci un cicle formatiu de promoció turística és important”, ha reiterat Gendrau, que ha dit que entre els municipis de la comarca “s’ha de mirar de cooperar, no competir”. De manera que “d’entre els 3 eixos pels que aposta la comarca – l’agroalimentari, el forestal i el turístic – la ciutat ha escollit oferir aquesta especialització en turisme”.

Reordenament de la formació professional

Gendrau ha matisat, d’aquesta manera, que els cicles formatius que imparteix l’institut s’enfocaran ara a una vessant més social, “apostant per aquest cicle de turisme que s’afegeix al sociosanitari que ja es feia; i que és el primer cicle de grau superior que oferirà el centre”.

La setmana passada ja va presentar-se a Puig-reig un nou cicle, en aquest cas de grau mitjà i en col·laboració amb l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), dedicat a l’elaboració de productes agroalimentaris i d’estructura dual, que significa que es podrà fer en dos cursos: un primer de teòric i el segon amb pràctiques en una empresa.

Les preinscripcions a Puig-reig es faran del 12 al 22 de maig, i tot i que no es té fixat el nombre exacte de places, seran al voltant de la vintena.

FOTO: Visita d’estiu a càrrec del guia Toni Gol, el passat juliol. AUTOR: Berga Turisme

Cicle formatiu Educació Institut Guillem de Berguedà

Estic amb tu

Comentaris