L’Institut de Puig-reig oferirà ja el pròxim curs el primer grau dual d’agroalimentació del Berguedà

L’Institut de Puig-reig tindrà, el curs vinent, el primer grau dual d’agroalimentació del Berguedà. El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha concedit així al centre puig-reigenc aquest cicle formatiu de grau mitjà, de caire públic, d’elaboració de productes agroalimentaris  i amb la modalitat de Formació Professional (FP) dual. “Això ha estat possible després de quatre anys de treball i gràcies a la col·laboració de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) , de l’institut i de l’Ajuntament de Puig-reig”, segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Dolors Uriz, la directora del centre.

Dolors Uriz ha relatat que es tracta d’un cicle que té una durada de dos cursos. El primer any, s’impartiran els coneixements de l’àmbit teòric; i en el segon els alumnes podran fer pràctiques remunerades en empreses del Berguedà i Bages, territori on aquest grau dual és el primer de les seves característiques. Ja hi ha, de fet, 15 empreses del Berguedà i del Bages que han signat el compromís d’acollir aquests alumnes amb un contracte retribuït de pràctiques-producció el segon any de curs.

“És l’únic cicle formatiu públic i amb la modalitat de dual, amb part teòrica i aquest segon any pràctica, de la comarca i esperem rebre alumnes de tot Catalunya”, ha explicat Uriz, que ho ha valorat també en termes de proximitat ja que “moltes vegades la mobilitat és complicada, i ara els nois i noies del municipi als quals els agradi aquest sector també tindran aquesta opció”. Per Dolors Uriz, “està comprovat que la majoria d’alumnes d’aquest tipus de cicles acaben trobant feina i també és avantatjós per a les empreses que formen els treballadors a la seva manera”.

Les preinscripcions del curs es faran del 12 al 22 de maig, i encara que no es té fixat el nombre exacte de places, Uriz avança que seran al voltant de la vintena.

La presentació del cicle es farà aquest dimecres, dia 25 de març de 2015, a les 6 de la tarda a la Sala d’Actes de la Biblioteca Guillem de Berguedà, Passeig Riera de la Sala, de Puig-reig.