Berga, Política

El PSC de Berga proposa una actuació urgent a la Rasa dels Molins

El PSC de Berga proposa una actuació urgent a la Rasa dels Molins

En la darrera reunió del grup de treball del PSC, per a les eleccions municipals del 24 de maig, s’ha acordat proposar una actuació urgent a la Rasa dels Molins, dins dels 6 mesos següents a les eleccions si aquesta formació arriba a governar.

L’acord suggereix arribar “a una entesa” amb els actuals propietaris per tal de dur a terme una actuació provisional que permeti endreçar aquest immens espai, al mig de la ciutat. “Un espai en un estat impensable en qualsevol altre ciutat, i menys en una que pretén fomentar el comerç i el turisme”, han apuntat fonts del partit.

El pas dels anys no ha resolt l’ordenament d’aquesta zona, i la crisi econòmica no permet tirar endavant el projecte previst pels propietaris i ajuntament, “de manera que només queda la sortida d’un acord pactat entre les dues parts, per fer-hi una actuació provisional; a l’espera de la represa econòmica que faciliti l’execució del projecte inicial. Modificat, això sí, per adaptar-lo a les necessitats del moment que es cregui oportú”, han conclòs els socialistes en aquesta reunió de treball.

Mentrestant, han assegurat, però, que: “no es pot tenir una immensa superfície com aquesta, totalment desordenada, desaprofitada i donant una pèssima imatge de la ciutat”.

Estic amb tu

És per aquest motiu, segons s’ha acordat en aquesta reunió de treball, que el PSC proposarà una actuació urgent per tirar a terra l’antiga farinera, netejar tot l’espai, adequar el col·lector i cobrir una part amb terres, “per fer-lo aprofitable com aparcament i possibilitar l’ampliació espai firal, durant el temps que duri la seva provisionalitat”.

Han defensat, en aquest sentit, que el centre de la ciutat oferiria un aspecte radicalment diferent amb aquesta actuació. Els que ells hi voldrien fer és “una actuació finançada en bona part per ajuts procedents de la Diputació de Barcelona i posant-hi a treballar un equip de persones, d’un dels Plans d’Ocupació de l’Ajuntament”.

Eleccions municipals Propostes PSC Rasa dels Molins

Comentaris