La Coral Estel estrena l’espectacle musical ‘Una història d’Àfrica’

La Coral Estel de Gironella posa en escena ‘Una història d’Àfrica’, un musical inspirat en el popular espectacle ‘El Rei Lleó’ que ha estat un èxit rotund a Broadway i arreu del món des la seva estrena, el 1997. La història explica la vida de Simba, un lleó jove que lluita per recuperar la seva corona com a rei de la selva.

L’espectacle es podrà veure aquest cap de setmana i el que ve, incloent-hi el divendres 1 de maig, i se’n faran cinc funcions al Local del Blat. Serà els dissabtes 25 d’abril i 2 de maig, a les 9 del vespre; i el diumenge 26 d’abril, el divendres 1 de maig i el següent diumenge 3 de maig, a les 6 de la tarda. 

assaig coral estel una historia africa (4)‘Una història d’Àfrica’ mou més d’una vuitantena de persones, que ja fa setmanes que assagen. Ja que, en aquesta ocasió, i segons ha explicat el director musical, Joan Alsina: “no només cal preparar amb cura la part musical, les cançons, les veus del cor i els músics; sinó que hi ha una coreografia que cal aprendre’s i per la qual s’ha comptat amb la col·laboració del cos de ball del Gimnàs Sabs”. També hi formen part un grup d’atrezzo i de maquillatge, així com persones encarregades del vestuari, de les màscares, i de la llum i el so. “Es tracta d’una obra de complexitat a l’hora de portar-la a escena ja que, per exemple, en d’altres espectacles que hem fet no ens calia un gran maquillatge o l’atrezzo era més senzill, però en aquesta ocasió s’està interpretant a animals, així que és important tenir en compte tot el conjunt d’elements que conformen l’espectacle”, ha afegit Joan Alsina en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat.

assaig coral estel una historia africa (1)Joan Alsina ha recordat que es tracta, a més, d’un musical per tots els públics. “Els més petits en fan una lectura i els hi agradarà perquè està basat en aquesta història d’en Simba; però els grans també hi poden veure d’altres coses, matisos, com els detalls de l’escenografia o la pròpia història que té un punt dramàtic amb la mort de Mufasa, el pare del protagonista”, ha matisat Alsina.

Les entrades es poden comprar anticipades a la botiga de roba Cal Pasqual de Gironella, i al Forn de Cal Bassacs. Costen 10 euros.

X