Berga decideix ampliar notablement l’espai en què tradicionalment es vesteixen els Plens per Patum

Responent a una vella reivindicació del col·lectiu patumaire, i molt especialment dels vestidors de Plens, l’espai destinat a vestir aquests personatges es veurà notablement ampliat i millorat durant aquesta Patum. Així ho ha informat, aquest dimecres, l’Ajuntament de Berga.

Ho ha confirmat també Albert Rumbo, gerent del patronat de la festa a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat. Rumbo ha indicat que aquesta era una necessitat que el patronat reclamava de feia temps.

img_2851Els darrers dies, de fet, ja s’han iniciat els treballs de construcció, in situ, del nou tancat dels vestidors de Plens a la plaça de la Ribera, que ara passarà dels 60 d’anteriors edicions als 100 metres quadrats.

Aquest espai, les característiques tècniques del qual han passat necessàriament per l’aprovació del Patronat Municipal de la Patum; i han estat desprès consensuades amb els serveis tècnics municipals i amb els vestidors de Plens, permetrà disposar de més metres quadrats per tal de dur a terme aquesta tasca. A banda de l’ampliació de l’espai, la nova estructura, que a partir d’ara serà metàl·lica, i la nova lona que el cobrirà, també ajudaran a millorar la imatge i l’estètica de l’espai en relació al tancat de fusta que s’utilitzava fins ara.

L’ampliació d’una zona que s’havia fet petita i una millora estètica, són els dos elements bàsics d’aquesta intervenció.

Des d’ara i fins a la Patum, aquesta nova estructura anirà prenent forma, la qual cosa pot comportar diverses molèsties tan pel què fa al trànsit a la zona de la plaça de la Ribera com pel què fa a les places d’aparcament disponibles en aquest indret.

FOTOS: Construcció del nou tancat per vestir els Plens. AUTOR: Ajuntament de Berga

X