L’Ajuntament de Berga renova el conveni amb la Societat d’Arqueologia del Berguedà per la zona de la Sala de Reserva del Museu Comarcal

L’Ajuntament de Berga ha renovat, recentment, el conveni de llicència d’ocupació que la ciutat té amb la Societat d’Arqueologia del Berguedà, per la zona de la sala de reserva de la Reserva del Museu Comarcal, espai situat al Pla de l’Alemany.

La renovació d’aquest conveni respon a la voluntat per part de la Societat d’Arqueologia, associació científica sense ànim de lucre, de prolongar la seva tasca de salvaguardar o difondre el patrimoni cultural del Berguedà. “Una voluntat que aquesta comparteix de manera recíproca amb l’Ajuntament de Berga, i que es concreta en la concessió de la llicència per ocupar l’espai del laboratori i els despatxos de la sala de la reserva del Museu de Berga; per tal que sigui aquesta la seu de l’associació”, segons han informat fonts del consistori berguedà.

Per part de l’entitat, en el conveni s’acorda que l’associació s’encarregarà “de fer una activitat de difusió com a mínim bianual del tema que es decideixi sobre el patrimoni cultural del Berguedà; fent difusió del jaciment, període o aspecte concret, de manera que la societat arqueològica assumirà la qüestió tècnica i l’Ajuntament de Berga la part de promoció”.

Un acord que s’allargarà quatre anys

Actualment les tasques que porta a terme la Societat d’Arqueologia consisteixen en l’actualització de l’inventari; l’organització i la classificació de tot el material arqueològic dipositat al Museu Comarcal de Berga; així com també s’està treballant en la catalogació de l’entrada de nous jaciments com el del Serrat de les Pipes, Clot dels Morts, el de l’Església de Pedret i Pont, Can Bonells, Serrat de l’Oca, entre d’altres. Tot plegat, una feina que duen a terme un cop per setmana tres membres de la Societat d’Arqueologia del Berguedà.

La durada d’aquest conveni serà de quatre anys i, a la finalització d’aquest termini, s’haurà de presentar una memòria explicativa de la utilització de la sala i tot l’acord i de les seves diverses finalitats.

X