La formació serà protagonista a la Fira de Maig de Berga

La Fira de l’1 de Maig de Berga comptarà amb un espai dedicat a la Formació Professional del Berguedà amb la representació dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central; però també amb presència de l’Institut de Puig-reig; l’Institut Guillem de Berguedà; l’Escola Xarxa; l’Institut Alt Berguedà; Centre de Formació d’Adults; Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació del Berguedà; i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

“La Formació Professional és un tema estratègic per la comarca del Berguedà i de futur per als nostres joves. Per aquest motiu, la Fira de l’1 de Maig vol apostar per la visualització de la nostra formació professional com a generadora d’oportunitats i ocupació per als nois i les noies del nostre territori que hi opten”, segons han defensat des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, que col·labora amb l’Ajuntament de Berga en l’organització de les fires de la ciutat.

Per l’agència berguedana: “La Formació Professional és una línia d’estudis que genera llocs de treball d’alta qualificació i que hem de procurar que sigui el motor del canvi per superar la crisi”.

Així doncs, en la mostra que es celebra aquest divendres a Berga, es podrà conèixer tota l’oferta dels cicles de FP, des de la formació continuada a la formació per a l’ocupació que s’imparteix al Berguedà.

A més a més, s’habilitarà un espai d’assessorament i orientació adreçat a alumnes, pares, mares i adults per ajudar a decidir l’itinerari formatiu, ja que durant el maig s’hauran de realitzar les preinscripcions als cicles formació professional i als programes de formació i inserció.

Enguany, cal tenir en compte que el Berguedà incorpora la formació professional dual a la seva oferta.

Una mostra amb una àmplia oferta

Enguany, i a més a més de la formació, la Fira de l’1 de Maig  incrementa un 14,72% el nombre d’empreses expositores. De les 163 del 2014 ha passat a una previsió de 187 firmes expositores, algunes d’elles relacionades amb la formació però també amb l’emprenedoria, l’automoció, el comerç i l’artesania.

En el marc de la mostra, es durà a terme un nodrit programa d’activitats amb les exhibicions gimnàstiques i de dansa, l’actuació dels Castellers de Berga, la 25a Trobada de cotxes d’època de Berga, concurs de sardanes o, per exemple, les passejades turístiques amb el Carrilet Verd.

Recapte de sang

A més a més, i coincidint amb la Fira de l’1 de Maig de Berga, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya durà a terme un recapte de sang durant el matí de divendres. Aquest tindrà lloc al passeig de la Indústria, davant l’Hotel Ciutat de Berga. On se situarà l’autocar que es fa servir per aquestes ocasions.

X