Els tretze municipis del Lluçanès es reuneixen per impulsar la participació en la consulta del 26 de juliol

Els tretze alcaldes del Lluçanès s’han trobat recentment al Santuari dels Munts per fer-se una fotografia conjunta amb el lema ‘El 26 de juliol al Lluçanès, votarem’. D’entre aquestes poblacions que podran decidir el seu futur comarcal al juliol, s’inclou Santa Maria de Merlès, que actualment es troba situada al Berguedà.

L’acte conjunt ha estat ideat des dels diferents ajuntaments, per tal de recordar que tots els habitants majors de 16 anys dels 13 municipis del Lluçanès estan cridats a participar en la consulta de participació ciutadana prevista a l’estiu, “on decidiran si volen que el seu municipi formi part de la nova comarca del Lluçanès”, segons han informat fonts del Consorci del Lluçanès.

Al respecte està previst, a més, iniciar una campanya informativa després de les eleccions municipals del dia 24 de maig.

El procés de participació ciutadana sobre la creació de la comarca del Lluçanès es convocarà des dels consistoris de tots els municipis del Lluçanès. Hi haurà meses de participació a tots els pobles durant el mateix dia 26 de juliol i hi podran participar totes les persones majors de 16 anys que constin en el padró municipal abans de l’1 de gener de 2015.

Un cop realitzada la votació, els plens dels municipis afectats realitzaran un pronunciament públic respecte a l’avaluació final i sobre el posicionament de la creació de la nova comarca. Aquest serà el tràmit definitiu per tal que el Departament de Governació i Relacions Institucionals tramiti l’expedient administratiu de creació de la nova comarca, com ja ha passat amb el Moianès.

En aquests moments està actiu un correu per tal que tothom que vulgui pugui enviar consultes, propostes i suggeriments: comarca@consorci.llucanes.cat.

L’alcalde de Santa Maria de Merlès és Josep Costa.

X