ERC creix en presència al Consell Comarcal del Berguedà, mentre que CiU es manté al capdavant però perd força

7.561 vots. Són els que ha aconseguit Convergència i Unió (CiU) a la comarca del Berguedà. La federació és, per tant, la força més votada a nivell comarcal però perd força respecte fa quatre anys, quan obtenia 9.043 vots. Aquests resultats fan que, pel que fa el Consell Comarcal, CiU hi perdi presència encara que segueixi sent majoritària. Això sí, aquesta vegada passa dels 11 consellers del 2011 als 9, i perd la majoria absoluta. Són el 38,97% en percentatge de vots i tindran, en tota la comarca, 89 regidors a diferència dels 121 de fa quatre anys. Pel president comarcal de CiU, David Font: “Era molt complicat repetir uns resultats de les característiques de l’any 2011” que ha considerat que va ser un any “de resultats excepcionals”. D’aquesta manera, ha valorat el fet que CiU segueixi “sent la força majoritària en nombre de vots i regidors, mantenint-se com a primera força política al Consell Comarcal del Berguedà i, per tant, amb la possibilitat més que real de seguir sent al capdavant de l’ens, una institució que cada vegada està guanyant més pes per dinamitzar i tirar endavant la comarca del Berguedà”.

En presència, la segueix Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que creix i aquesta vegada tindrà 6 consellers comarcals, a diferència dels 2 que hi tenien fins ara. Quant a vots, ERC ha passat dels 1.735 del 2011 als fins a 4.796 que ha assolit en aquests comicis. En total a la comarca han estat fins a 56 regidors, dels només 17 amb què afrontava el mandat que s’iniciava fa quatre anys. El 24,72% en percentatge de vots. El president comarcal d’Esquerra, Antoni Pérez, ha valorat precisament a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà, “molt positivament” els resultats de la formació. Que ha crescut a tota la comarca i que, per exemple aconsegueix alcaldies com Puig-reig o Saldes, i manté Casserres i l’Espunyola, entre d’altres bons resultats a diferents municipis. “Intentarem donar-hi el tomb” ha dit Pérez en referència al Consell Comarcal. Antoni Pérez, de fet, no descarta pactes amb la CUP i el PSC per poder governar l’ens. “A veure si entre nosaltres ens podem posar d’acord i podem governar, que no sigui també com sempre Convergència”, ha considerat. “Ho intentarem”, ha assegurat.

Qui també pujarà en presència al Consell Comarcal del Berguedà serà la CUP que assoleix 2 consellers comarcals respecte l’1 que aconseguia al 2011. La formació, que ha guanyat en vots a Berga, aconsegueix a nivell comarcal fins a 2.437 vots. El 12,56% en percentatge de vots al Berguedà.

Davallada important del PSC

En aquests comicis, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) presentava menys llistes i, finalment, ha patit també una important davallada de vots. Dels 4.805 vots del 2011, n’ha obtingut 1.951 en l’actualitat. El 10,06% de percentatge de vot a la comarca. La força que ha mantingut feus socialistes com Bagà o Borredà, només ha aconseguit 1 regidor a Berga on el 2011 era segona força. Tindrà 2 consellers comarcals, a diferència dels 5 del 2011.

X