La ZER Berguedà Centre grava una pel·lícula de Tintín en un projecte interdisciplinari que ha implicat a veïns i membres de la comunitat educativa

Des de la ZER Berguedà Centre, que formen l’escola Serra de Picamill de Vilada i l’escola de Borredà, han fet una pel·lícula que estrenen el proper dissabte 13 de juny al local Puigmal de Borredà. Es tracta d’un projecte interdisciplinari, del que ha donat més detalls Marta Marco, una de les responsables, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà. “Cada any plantegem un projecte interdisciplinari per treballar conjuntament amb tota la ZER”, ha assenyalat. D’aquesta manera s’ha aprofitat que al 2014 era el 85è aniversari del Tintín i el 50è aniversari del mateix personatge en català, i s’ha acordat aquesta temàtica “per conèixer els personatges, les seves històries i els còmics en general”. El primer objectiu “era conèixer l’autor i la seva obra, els països on passen totes les seves històries, i la faceta de reporter del personatge protagonista”. Per Marta Marco, una de les coordinadores la iniciativa, “ens va semblar que era una bona idea treballar les tècniques cinematogràfiques: les escenes, els primers plans, l’edició”.

També s’ha fet per “intentar que la comunitat educativa hi participi, ens han ajudat pares i gent del poble”. Per altra banda, “un projecte com aquest aglutina moltes disciplines, en aquest sentit s’ha intentat que totes les àrees hi siguin representades en un moment o altre”, ha matisat Marco. La professora ha asseverat que s’hi ha “treballat el còmic i la notícia, la llengua”, però també “aspectes d’Educació Física i Música, per conèixer les melodies i cançons del món”. Per aquest motiu, després de visualitzar la pel·lícula, d’uns 25 minuts, hi haurà una mostra de balls i cançons del món, dissabte a les 6 de la tarda, al local Puigmal de Borredà.

“La pel·lícula l’hem anomenat ‘Les aventures de Tintín al Berguedà’ perquè hi surten els personatges típics d’aquesta història en una situació gravada als nostres municipis: així com la nostra mascota, el Roulet – cos de Roure i cap de bolet – amb el mag Florenci que és el seu creador”, ha relatat Marco. Que ha detallat que també hi ha gent dels pobles que ha accedit a sortir a la trama de bon grat.

Per fer entrar el cuquet al públic, de moment al Facebook de la ZER Berguedà Centre, ja han penjat el tràiler del projecte. “Nosaltres ho valorem positivament, és una iniciativa interdisciplinària i multinivell amb els alumnes de la ZER”, ha conclòs Marco.