Juli Gendrau s’acomiada com alcalde amb una carta a les xarxes socials

Amb la investidura de Montse Venturós (CUP) com a alcaldessa de la ciutat de Berga, la capital berguedana comença una etapa marcada per un canvi de govern, però també amb moltes cares noves al plenari de l’Ajuntament. Només 3 dels 17 regidors de l’anterior mandat, s’asseuran a la sala de plens els propers 4 anys.

Per a molts, doncs, els darrers dies d’activitat municipal d’aquest mandat, han estat també moments de comiat. Aquest és el cas, per exemple, del ja exalcalde de Berga, Juli Gendrau.

Gendrau, de fet, ha aprofitat les primeres hores del matí per publicar a les xarxes socials unes línies de comiat com a alcalde de la ciutat. “Fa vuit anys vaig rebre la confiança de la ciutadania de ser l’alcalde de Berga i encapçalar un projecte basat en el compromís del treball positiu i desenvolupat en positiu; posteriorment, aquesta confiança es va renovar per a completar les dues legislatures que ara acaben. En aquell moment em vaig comprometre amb tots vosaltres per tal que Berga fos la nostra prioritat, per sobre de qualsevol altra qüestió, sense interessos de partit per sobre dels de la nostra ciutat, i hem treballat per tal que totes les actuacions beneficiessin Berga i la seva gent”, començava el text.

En la carta, posteriorment acompanyada d’un tuit de comiat amb la fotografia de la vara que hores d’ara ja pertany a la nova alcaldessa, Juli Gendrau ha volgut posar de relleu que “sempre he procurat ser una persona de diàleg i responsable, per això les portes de l’Ajuntament i les meves han estat obertes per a tothom qui ha volgut. Mai m’he amagat, he parlat amb molts ciutadans i ciutadanes, associacions i entitats. La meva mà sempre ha estat estesa, oferint col·laboració sense condicions i el treball en benefici de la ciutat i de la comarca”.

https://twitter.com/JuliGendrau/status/609620436016570368

I ha afegit: “no m’he sentit ni més important, ni més savi, ni estimo més Berga que qualsevol altre berguedà. Sóc un ciutadà més, que va rebre la confiança de la seva gent per desenvolupar aquesta important feina. És molt difícil, per no dir impossible, satisfer a tothom, però les meves decisions i actuacions s’han basat en el bé comú. Demano disculpes a qui hagi pogut perjudicar o pensi que podia haver actuat de manera diferent, però acabo el mandat amb la consciència tranquil·la, la satisfacció d’haver fet tot el què ha estat a les meves mans i l’honor d’haver servit a la meva ciutat”.

Juli Gendrau, que continuarà sent delegat del govern català a la Catalunya central, ha recordat també que “darrerament em sentiu a parlar de l’orgull de ser de Berga i moltes vegades l’he trobat a faltar. El futur no és per aquells que apel·len al pessimisme, a la desqualificació, la crítica destructiva, la falsedat i la mentida. Berga és com és, amb els seus defectes i les seves virtuts, amb les seves riqueses i fins i tot amb les seves mancances, amb gent amb voluntat de construir, enriquir i desenvolupar però també d’aquells que amb egoismes, des de la distància, des del pessimisme, del ‘no fer ni deixar fer’… però és la meva ciutat”. I ha volgut agrair “a les berguedanes i berguedans la seva confiança, recolzament i comprensió durant aquests anys. Igualment la meva gratitud als funcionaris i treballadors municipals, que han col·laborat amb nosaltres, sense el seu treball i esforç els èxits d’aquestes legislatures no haurien estat possibles”.

Un agraïment també “a l’esforç, treball, comprensió, saber fer, generositat, compromís i responsabilitat d’aquells col·laboradors i regidors i regidores que m’han acompanyat durant aquests 8 anys: Maribel, Jaumes, Ramons, Carme, Rosa, Conxita, Sílvia, Àngel i Queralt. I en general, un ‘moltes gràcies’ a totes aquelles persones que, d’una manera o altra, han fet més fàcil el meu pas per l’alcaldia”.

Gendrau no s’ha oblidat tampoc de la seva família, “que s’ha emportat la pitjor part del sacrifici que comporta la política. S’ha de saber quan una etapa arriba a la seva fi i que cada final és un nou inici i res dura per sempre”. Ha finalitzat dient que: “Fins aquí he arribat com alcalde de Berga i desitjo tots els èxits per a la nostra ciutat i per a la seva gent. Berguedanes i berguedans, ha sigut un honor i un privilegi ser el vostre alcalde”.