Vilada, Política

La nova alcaldessa de Vilada és Montserrat Badia després d’un pacte entre PSC i ERC

La nova alcaldessa de Vilada és Montserrat Badia. Ho serà els propers dos anys per un pacte entre Fem Pinya per Vilada – Candidatura de Progrés, una marca municipal vinculada al PSC; i Junts per Vilada, una llista sota el paraigua d’ERC.

Passada aquesta primera etapa de la legislatura, serà el cap de llista d’Esquerra Vicenç Massana qui prengui el relleu a l’alcaldia.

L’acord s’ha fet per una voluntat de “canviar les maneres de fer” a l’Ajuntament de Vilada, fins ara governat per l’equip de Pere Farré de Convergència i Unió (CiU). La nova alcaldessa Montserrat Badia, de Fem Pinya per Vilada, ha explicat en una conversa telefònica amb Ràdio Berga i l’AquíBerguedà, després del ple de constitució del nou ajuntament, que es vol “un consistori transparent i participatiu, que sigui per a tots i no només per a uns”.

Badia ha considerat que emprenen aquesta etapa “amb il·lusió” i ha destacat que la majoria de persones que configuraran l’equip de govern, d’aquestes dues llistes vinculades a PSC i a ERC, són “persones joves”. Exceptuant, “el punt d’experiència” de Carme Cirera que fa anys va ser alcaldessa sota les sigles socialistes.

Aquesta emissora ja va avançar que ERC i PSC havien entrat en negociacions les darreres setmanes per formar govern. En les últimes eleccions, ambdues forces van aconseguir 2 regidors cadascuna, per la qual cosa entre els dos grups sumen 4 edils i es veia possible relegar CiU, amb 3 regidors, a l’oposició; tal i com finalment ha succeït.

Montserrat Badia, la nova alcaldessa, va néixer el 1977 i és Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona.

Constitució dels Ajuntaments ERC Montserrat Badia PSC Vicenç Massana

Comentaris