El sector empresarial del Berguedà reclama més inversió pública per a la comarca al II Congrés de Pimes

Empresaris d’arreu de Catalunya representats per Fepime s’han reunit en el II Congrés de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya per reclamar mesures efectives per què la recuperació econòmica arribi a les empreses. Josep Fígols, president de l’ACEB, en el seu discurs ha posat de relleu la falta d’impuls en inversió pública al Berguedà, que s’ha traduït en una necessitat de millors infraestructures i telecomunicacions.

“Una de les funcions de les associacions d’empresaris és implicar-se en la promoció econòmica i col·laborar amb les empreses i les institucions per ajudar a crear llocs de treball i riquesa a la zona geogràfica on estiguin ubicades i la comarca que represento el Berguedà, tradicionalment ha estat una mica oblidat”, ha afirmat Fígols.

I ha afegit: “Aquesta falta d’impuls en inversió pública ha fet que avui ens calguin millors comunicacions i infraestructures”.

Créixer en dimensió empresarial

El president de l’ACEB també ha remarcat que cal créixer en dimensió empresarial. “S’han fet estudis demostrant que  les empreses mitjanes són més productives, innovadores i exporten més. Tot això genera un cercle virtuós per crear llocs de treball i riquesa”.

De fet telecomunicacions i infraestructures, juntament amb una pressió fiscal molt elevada així com per la competència deslleial de l’economia irregular, la falta d’agilitat de l’administració pública i la morositat tant pública com privada han estat els temes ‘estrella’ de l’acte, comuns a la majoria d’associacions empresarials d’arreu.

X