Procés Constituent del Berguedà, Garrotxa, Osona i Ripollès debat al territori la confluència de la formació amb Podem

Les assemblees territorials de Procés Constituent de les comarques del Berguedà, Garrotxa, Osona i Ripollès han celebrat recentment una trobada intercomarcal. Hi han participat una trentena de representants de les vuit assemblees d’aquestes comarques. La trobada l’organitzava l’assemblea del Ripollès, i ha tingut lloc a l’Ajuntament de Les Llosses. En la jornada, entre d’altres, els membres de Procés Constituent han debatut la confluència a nivell català de la formació amb Podem.

IMG_20150718_195740L’objectiu d’aquesta trobada ha estat coordinar-se per unificar esforços en la organització d’actes conjunts, donada la proximitat territorial entre les assemblees, i compartir tasques d’organització i comunicació en els respectius territoris. Des de mitjan 2013, les assemblees del Procés Constituent han organitzat xerrades, jornades, i debats, però ara es busca “millorar” i “facilitar la difusió i organització entre comarques veïnes”, segons han explicat fonts d’aquesta organització. D’entre les propostes debatudes i la valoració de la trobada, s’ha decidit, així, organitzar properament més jornades d’aquest tipus i també s’ha parlat  de la situació de les negociacions per confluir en una candidatura unitària d’esquerres juntament amb Podem, ICV i EUiA (entre d’altres) per les properes eleccions del 27-S.

“Estem en un moment històric, de canvi de paradigma, i això només ho podem aconseguir si aconseguim una confluència de l’esquerra rupturista. I aquesta confluència la seguim construint dia a dia, perquè és important ser-hi tots i totes i sobretot, sentir el clam del carrer d’aquesta unitat per obrir l’escletxa oberta cap a un canvi i transformació social com a país”, han explicat fonts de l’assemblea.

IMG_0577Procés Constituent, de fet, té prevista una Assemblea General Extraordinària que tindrà lloc el proper dissabte 25, on s’informarà de com han anat les negociacions durant aquesta setmana i per acabar decidint si s’ha de fer o no la candidatura unitària amb aquests partits.

Durant aquesta setmana, així mateix, s’organitzaran trobades a nivell comarcal, per treballar aquesta confluència des del territori. Aquestes trobades es faran conjuntament amb les bases dels diferents partits amb qui Procés Constituent està buscant confluència pel 27-S.

FOTOS: Trobada intercomarcal de Procés Constituent al Ripollès. AUTOR: Cedides