Josep Fígols és reelegit com a president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà

Josep Fígols manté la presidència de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB). L’entitat ha acordat ja la nova junta que està pensada per continuar al capdavant d’aquesta patronal fins el 2019. L’equip de Fígols està conformat per Robert Molas, Joan Martin, Josep Maria Serarols, Pere Ballarà, Josep Vancells, Neus Viñas, Xavier Gual, Josep Cinca, i Antoni Rovira.

Fígols, en una carta enviada als socis, ha volgut agrair així “la disposició de participar” al procés electoral que s’ha dut a terme i el suport a la seva candidatura.  “Durant aquests últims quatre anys, l’ACEB ha impulsat diversos projectes que creiem beneficiosos per l’activitat econòmica de la comarca, alhora que hem canalitzat les inquietuds dels associats i les hem fet arribar on calia, l’últim exemple n’ha estat la reunió informativa de l’IBI a la ciutat de Berga”, consta en el document que apunta també quines són les iniciatives per les quals es procurarà a partir d’ara.

Hi ha projectes, però, que demanen temps i molta constància per arribar a ser una realitat, reconeixen des de la presidència de l’ACEB. D’entre aquests, el text enumera, “el desdoblament total de l’E-9, la fibra òptica als polígons industrials i a tots els municipis; i en general les infraestructures i telecomunicacions que requereixen d’inversió pública, cosa gens senzilla en aquests temps”

Voluntat de renovar-se

Des de l’ACEB, a més, han relatat que estan immersos “en plena transformació” i que  “els temps han canviat i nosaltres també ho hem de fer”. Per tant, mostren la voluntat de renovar-se i, d’entrada, “agafar força per construir noves maneres de treballar, noves col·laboracions per fer xarxa per objectius comuns. El document que recollia les propostes econòmiques del sector empresarial per Berga i el Berguedà n’ha estat un clar exemple”, han destacat

Dins la xarxa col·laborativa, a més, diuen que s’ha apostat per “la col·laboració públic-privada, sens dubte indispensable per al teixit empresarial de la nostra comarca”.

FOTO: Imatge d’arxiu, d’una roda de premsa sobre la internacionalització de les empreses de la comarca, amb Josep Fígols, al centre. AUTOR: ACEB