Les Nits Musicals de Guardiola aposten enguany per un maridatge entre música i vi amb l’actuació de Llibert Fortuny, Manel Camp i Mireia Farrés

Les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà proposen enguany un maridatge de música i vi. Amb composicions clàssiques de Johann Sebastian Bach passades pel sedàs de la música negra nord – americana i el jazz, interpretades pel pianista Manel Camp, el saxofonista Llibert Fortuny i la trompetista Mireia Farrés. I amb l’aportació de la sommelier i periodista Sílvia Culell que, d’entrada, suggerirà diferents vins; proposant un joc que n’acabi relacionant el gust de cadascun amb els sons dels que es podrà gaudir durant la vetllada. “Mostrant diferents estils de vins i diferents estils de música”, ha comentat.

D’aquesta manera, es presentarà un grup de vins que, per algun motiu, tenen una relació concreta amb la música. “Ja sigui perquè tenen nom de cançó, perquè hi ha alguna relació amb algun element de l’etiqueta o, fins i tot, de la bodega; o també perquè les sensacions que et desperten et poden recordar una música determinada”, ha explicat Sílvia Culell a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat.

Durant el tast, que es farà al Monestir de Sant Llorenç aquest divendres 7 d’agost a dos quarts de 8 de la tarda, es podran tastar dos vins blancs, dos vins negres i un cava, per jugar amb els estils musicals.

El principal objectiu “és combinar aquests elements – música i vi –  per fer-ne gaudir al públic”, ha explicat Culell. Per participar-hi cal inscripció prèvia i el preu del tast vinícola i musical és de 45 euros, encara que qui ho desitgi pot assistir només al concert, l’entrada del qual val 10 euros i que tindrà lloc a les 10 de la nit.

La idea era “triar vins que lliguin amb aquesta música” ha considerat Sílvia Culell, que ha defensat que en aquest exercici hi ha una part de subjectivitat. “Espero que tal i com ho he interpretat hi hagi gent que ho entengui, però també pot ser que algú tingui un altre suggeriment, que ens digui que ell hagués relacionat aquell vi amb una altra música” ha valorat. Per Sílvia Culell, per exemple, un vi blanc, “fresc i vibrant pot evocar-te una bossa nova” i un de negre, “més estructurat i potent, el rock’n’roll”.

Amb els vins també es degustaran tapes, a càrrec de Conxita Carreras del Molí del Casó. La inscripció pot fer-se a través de l’empresa Dinamització del Patrimoni, que n’és impulsora.

Tastos de vi en una mina de petroli

Per conèixer el patrimoni arquitectònic i cultural de la comarca, i en concret la Mina de Petroli de Riutort, a Guardiola de Berguedà també serà el segon estiu que s’hi celebren tastos vinícoles.

“Es pot gaudir d’una copa de vi, en un espai únic com és la mina de petroli, mentre coneixes una part del nostre patrimoni”, ha defensat Sílvia Culell. Aquesta activitat es farà aquest agost, els dissabtes 15, 22 i 29, i ho organitza l’empresa Dinamització del Patrimoni, que vol repetir-ne l’experiència després de l’acollida de l’any passat.

El preu en aquest cas és de 32 euros i les places, per la singularitat de l’espai, estan limitades a 15 per sessió.

FOTO: Llibert Fortuny en una imatge d’arxiu. AUTOR: Arxiu