Els bombers rescaten un excursionista de 35 anys a la tartera del Pedraforca

Un helicòpter de rescat del cos de Bombers de la Generalitat, amb efectius dels Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), va desplaçar-se ahir dijous al Pedraforca, a l’entorn de les 14.50 hores de la tarda. A aquesta hora es va rebre l’avís d’alerta, i es va procedir a rescatar un home, d’uns 35 anys, que es trobava indisposat.

L’helicòpter va fer el rescat a la tartera, una zona de difícil accés, i va portar el ferit fins a Saldes. Un cop en aquesta localitat, l’helicòpter medicalitzat del SEM va ser qui traslladar-lo a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Des dels Bombers de la Generalitat s’ha volgut insistir, després d’haver realitzat aquest dijous diversos rescats de muntanya a diferents punts de Catalunya, que a l’hora de realitzar activitats a la muntanya cal extremar les mesures de prevenció i seguir els consells de seguretat per evitar ensurts. Així com mantenir la calma i trucar al telèfon d’emergències 112 en cas d’accident.

Aquest dijous els Bombers han hagut d’intervenir en fins a 7 rescats de muntanya en diversos punts del territori català.

X