Territori i Sostenibilitat inicia les obres de millora de la seguretat viària a la C-16 entre Berga i Bagà

Els treballs de millora de la seguretat a la C-16 han començat aquest matí de dijous, amb tasques prèvies de senyalització i topografia. L’actuació compta amb un pressupost de 3,2 milions d’euros i tindrà una durada de quatre mesos. La carretera, que discorre per un terreny d’orografia accidentada, té en aquest àmbit una calçada única, amb un carril per sentit i trams de carril addicional per a l’avançament de vehicles lents. Segons fonts del departament de Territori i Sostenibilitat registra, a més, un trànsit elevat, d’uns 12.000 vehicles diaris, amb puntes de trànsit més elevades durant els caps de setmana.

Se n’ha fet ressò el mateix conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila, que ha recordat que l’actuació es realitzarà al llarg dels 20 quilòmetres d’aquesta via que separen Berga i Bagà.

La carretera, que discorre per un terreny d’orografia accidentada, té en aquest àmbit una calçada única, amb un carril per sentit i trams de carril addicional per a l’avançament de vehicles lents. En concret, entre les actuacions que es portaran a terme, hi ha la implantació de mitjanes i franges de separació entre sentits de la circulació, per evitar xocs frontals.

En una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, el passat mes de juliol, el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, va valorar positivament aquesta actuació, que “ha de permetre circular amb més seguretat per aquesta via”.

Afectacions al trànsit

L’execució dels treballs comportarà afectacions al trànsit, per trams, a partir del 17 d’agost, que consistiran en la supressió durant els dies feiners d’un dels tres carrils que hi ha entre Berga i Cercs. Aquestes afeccions són necessàries per habilitar l’espai de treball per fer les petites ampliacions de plataforma que s’han d’executar

A partir de la primera setmana de setembre està previst dur a terme l’asfaltat i pintat de tot el tram, començant per Bagà i avançant cap al sud.