L’actor Boris Ruiz serà avui el pregoner de la Festa Major de Guardiola de Berguedà

Guardiola de Berguedà inicia avui fins a quatre dies de Festa Major amb el pregó de l’actor Boris Ruiz, mataroní àmpliament conegut per la seva carrera teatral i, especialment, pels seus personatges televisius a sèries com ‘Ventdelplà’, de TV3 en què va fer-se molt popular pel seu paper de Ramiro. També ha participat en cinema, intervenint en pel·lícules com ‘Los Ojos de Julia’ (2010).

Paral·lelament al pregó, que es farà a la plaça Nova de l’Església, a les 7 de la tarda d’aquest divendres; de les activitats d’avui en destaca també la gimcana infantil al carrer de l’Estació amb la col·laboració del Grup l’Esplai, i el concert de les 51a Nits Musicals al Monestir de Sant Llorenç amb Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés.

Al punt de la mitjanit, hi haurà festa jove a la carpa. Amb Vaparir Tour 2014 de Flaixbac.

Dissabte el dia començarà amb la 11a Fira del Col·leccionisme i la 8a Trobada de Taps Corona, així com la 11a Trobada de Plaques de Cava a la Llar del Pensionista. Més tard, a les 4 de la tarda, es farà Concurs de Botifarra, amb dos pernils de primer premi al bar de la piscina. I la Festa de l’Escuma amb Divertimento serà a les 5 de la tarda, a la pista poliesportiva del Camp de Futbol.

Música i esport

La música tornarà a protagonitzar el vespre de Festa Major a Guardiola aquest dissabte, amb el concert de festa jove i el concert de l’Orquestra ‘Què Tal’ a la carpa. Abans, però, hi haurà hagut l’oportunitat de participar en la que ja és la 4a Pujada Ciclista de Guardiola a Coll de Subirana, des de la plaça de l’Església. En aquest cas, la sortida serà a les 6 de la tarda, però les inscripcions podran fer-se a partir de les 5, a la mateixa plaça.

Finalment, per acabar la jornada, a partir de dos quarts de 8 del vespre, també hi haurà més concerts amb El Kiwi i la Moska de la Fruita, Laura Luceño, El Tito Malo, Pikot Negre, Hijos de Kain, Naband i Quid Ais.

D’altra banda, el gruix d’actes continuarà diumenge amb el 21è Torneig de Petanca al camp de futbol, la 16a Trobada de Puntaires al carrer de l’Estació, o el partit de futbol amateur de guardiolencs al camp de futbol, entre d’altres. Hi destaca, a més, la Trobada d’Acordions al carrer de l’Estació, a les 7 de la tarda, i l’obra de teatre que es podrà veure a les 10 del vespre al Centre Cívic, ‘Criatures’.

Dilluns 10, dia del Patró Sant Llorenç, la festa acabarà precisament amb Missa Solemne a l’Església del Monestir de Sant Llorenç, a dos quarts de 12 del migdia; i Havaneres amb Terral al barri del Bastareny, a les 10 del vespre, així com amb un torneig popular de futbol sala al pati de les escoles noves.

FOTO: Boris Ruiz, que farà el pregó de la Festa Major de Guardiola. AUTOR: CCMA