El Futsal Gironella arriba a un acord de filiació amb la Penya Esplugues per poder mantenir-se a Primera

Després d’un acord de filiació amb l’Associació Esportiva Penya Esplugues, el Futsal Gironella podrà mantenir-se a la Primera Divisió femenina de futbol sala. La progressiva dissolució de la junta i la marxa de jugadores a final de temporada ha forçat una decisió que encara planteja força interrogants pel futur; però que, de moment, aconsegueix que el nom de la població continuï vinculat a la màxima categoria femenina d’aquest esport.

El pacte amb l’Esplugues ha de permetre que el Gironella es mantingui, a l’hora que situa l’equip del Baix Llobregat entre els grans del futbol sala femení estatal. El nom, que ja consta en el calendari de lliga publicat per la Federació Catalana de Futbol, serà una barreja dels dos: FES Penya Esplugues Gironella. “Hem decidit sumar esforços per estar a Primera, ara ells s’encarregaran de l’equip però amb la col·laboració de Gironella”, ha valorat Josep Rusiñol, fins ara auxiliar del Futbol Sala Gironella, exvicepresident del club i que n’ha estat responsable en matèria de comunicació els darrers temps.

Rusiñol ha expressat també al respecte un primer temor: “perquè és veritat que el nom del Gironella ara queda en segon lloc, i queda el dubte de què passarà amb el temps, si l’Esplugues se’n surt. Seria una llàstima que el nom d’un club amb tanta història com el nostre acabés desapareixent”, ha considerat.

Tot i que aquest gironellenc també ha posat en relleu que, des de que va veure’s que la junta desapareixia, a Gironella no s’ha parat de treballar per mantenir l’equip a Primera. “Després de tot és una bona solució perquè el Gironella no es perdi, són onze temporades disputades a Primera”, ha mantingut Rusiñol, que ha recordat que l’altre equip català de la categoria reina serà el Rubí.

Implicació de David Font

“Hem d’agrair moltíssim la implicació de l’alcalde David Font. Ara ja últimament érem dos els que ens n’estàvem cuidant i l’Ajuntament ha col·laborat del tot” ha explicat Josep Rusiñol, que s’ha mostrat també convençut que “si haguéssim pogut trobar una colleta ben avinguda que fes de junta, si el tema econòmic no fos tan complex i el Gironella hagués presentat un bon projecte, les jugadores que han fitxat per d’altres equips, s’hagueren quedat. Fins ara al club coneixíem bé no només les nostres jugadores, també les famílies, i ara serà més difícil, però no ha pogut ser d’una altra manera”.

En aquest sentit, per a la propera temporada, el FS Gironella manté cinc jugadores de la plantilla i la resta procediran del club del Baix Llobregat. El primer partit de lliga no serà, de fet, fins el cap de setmana del 19 de setembre. Llavors el debut serà al camp del FSF Móstoles. Però quan toqui jugar a casa, “la idea inicial és que uns partits es juguin a Esplugues i d’altres, preferiblement meitat i meitat, a Gironella”, ha avançat Rusiñol, que de totes maneres ha explicat que, en aquest sentit, la manera de funcionar encara s’ha de polir. Els entrenaments de l’equip, això sí, seran a les instal·lacions del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat.

Obstacle econòmic

Un dels principals obstacles amb què s’ha trobat el Futsal Gironella en els últims temps ha estat l’econòmic. “Hi va haver un temps que molta gent de la comarca, fins i tot el Túnel del Cadí, col·laborava amb nosaltres”, ha recordat Rusiñol que ha lamentat que la crisi els ha deixat sense opcions en aquest sentit. “És molt més difícil trobar espònsors al Berguedà que al Baix Llobregat. Els darrers temps, molts cops, la quantitat més important que rebíem era de la Generalitat, en funció de la presència a la màxima categoria i sí guanyàvem”, ha exposat Rusiñol, que ha dit que “amb un pressupost de 40.000 euros ja teníem problemes per sortir-nos-en, però després ha estat encara més difícil”.

Sense patrocinador s’ha hagut de comptar més que mai amb la col·laboració de les administracions públiques. I també amb el suport dels aficionats que van omplir el pavelló les darreres jornades de la temporada, quan la batalla per mantenir-se era esportiva. A final d’any, després d’una ratxa negativa que va allargar-se setmanes, va fixar-se un preparador físic.

“Va anar-se al Centre de Tecnificació Esportiva Joaquim Blume i al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i s’hi va conèixer moltíssim, les jugadores van aguantar en perfectes condicions fins al final”, ha recordat Rusiñol, que ha reiterat que al nou Penya Esplugues Gironella tampoc l’hi serà fàcil la supervivència esportiva. “Estem parlant que els clubs espanyols, de fora de Catalunya, tenen pressupostos molt més alts, que s’enfilen fins als 50.000 o 60.000 euros”, ha lamentat.

Forta presència a la Selecció Catalana

selecció catalana a JapóJosep Rusiñol ha volgut remarcar en l’extensa conversa amb Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat, aquest dimarts, que la Selecció Catalana de Futbol Sala Femení ha comptat – a més – amb 5 jugadores del Gironella en l’últim desplaçament, a la ciutat de Cabe a Japó, per jugar un torneig internacional.

Entre elles hi havia Clàudia Pons, excapitana ja retirada però que les últimes setmanes hauria rebut una oferta de la selecció espanyola per exercir de segona entrenadora.

FOTOS: A la part alta, jugadores i equip tècnic celebrant la permanència al mes de maig. A la part inferior, selecció catalana durant la seva estada a Japó. AUTOR/s: FS Gironella/Facebook / Federació Catalana de Futbol 

X