El Berguedà és la primera comarca de Catalunya en què el 100% dels centres de secundària participen en un programa pioner de foment de l’emprenedoria

El Berguedà és la primera comarca de Catalunya en què el 100% dels centres de secundària formen part del projecte Empresa Jove Europea.

El proper curs escolar 2015 – 2016, l’alumnat de tercer o quart d’ESO dels centres de secundària del Berguedà participaran en el projecte ‘Empresa Jove Europea’ de foment de l’emprenedoria amb l’adquisició d’habilitats i capacitats emprenedores i, o bé, empresarials.

EJE. Escola Xarxa - CaixabankEl projecte Empresa Jove Europea (EJE), que va iniciar-se el curs passat com a prova pilot a tres centres formatius de secundària de Berga (Serra de Noet, La Salle de Berga i Escola Xarxa), pretén desenvolupar els valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria com la creativitat, la responsabilitat, la presa de decisions, la recerca i aprofitament de recursos, la cooperació i solidaritat, l’aposta per un model de gestió democràtica participativa i el treball col·laboratiu.

La iniciativa proposa als alumnes crear i gestionar la seva pròpia cooperativa, establir relacions comercials amb proveïdor locals i amb cooperatives d’alumnes d’altres comunitats autònomes o països, amb la finalitat d’exportar i importar productes, per poder vendre en el mercat de les cooperatives del Berguedà. Així doncs, el proper curs escolar s’implicaran al projecte els set centres de secundària del Berguedà (Escola Xarxa, La Salle, Serra de Noet, Guillem de Berguedà, Alt Berguedà, Pere Fontdevila i Puig-reig).

EJE. SES Noet - CaixabankD’aquesta manera, es garanteix que tots els nois i noies del Berguedà participaran almenys un cop en programes de foment de l’emprenedoria ja sigui a l’educació primària amb Cultura Emprenedora a l’Escola, o secundària amb Empresa Jove Europea.

Fonts de l’organització del programa, han recordat que el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) va reconèixer “el treball i el bagatge en el foment de la cultura emprenedora” efectuat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà en el seu informe ‘L’emprenedoria a Catalunya: activitat, educació i polítiques’; i que “el territori del Berguedà, lidera les accions de foment de l’emprenedoria a l’escola”.

FOTOS: Imatges d’arxiu de la passada edició. AUTOR: Cedides

X