El berguedà Joan Antoni López Noguera és el número 20 de la llista del PP a la demarcació de Barcelona per les eleccions del 27S

El Partit Popular Català (PPC) ha fet pública ja la llista completa amb la que presentarà candidatura a les eleccions catalanes del 27S. Ho ha fet en les quatre demarcacions i s’hi troba el nom de l’exregidor del PP de Berga, Joan Antoni López Noguera. El jove polític berguedà va el número 20 de la llista a la província de Barcelona.

Joan Antoni López Noguera (Berga, 1984) era l’escollit del Partit Popular per ser alcaldable a Berga les passades eleccions municipals. La Junta Electoral però en va anul·lar la llista perquè una de les persones que s’hi presentaven també concorria als comicis com a membre d’una candidatura del Ferrol (Galícia). En aquell moment, Joan Antoni López Noguera va tenir el suport de la direcció del partit a nivell català. El president del PP a la Província de Barcelona, Alberto Villagrasa, va arribar a desplaçar-se a Berga i a assegurar que el partit veia “una mà negra” en la decisió de la Junta Electoral.

López Noguera va ser l’únic regidor del PP al plenari de la ciutat de Berga la legislatura passada, la 2011 – 2015. Sent també d’aquesta manera l’únic representant electe del partit als municipis de la comarca en tot el mandat.

En la llista de Barcelona del Partit Popular, però en una de les darreres posicions, també hi figura Marta Torremorell Simón (Olvan, 1991), també berguedana i que va ser alcaldable del PP a Olvan en les darreres eleccions. Hi figura com a número 53.

Candidatura renovada

Per a les eleccions del 27 de setembre, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, tancarà de manera simbòlica la llista dels populars per Barcelona, després que a principis d’agost el partit apostés perquè fora Xavier García Albiol i no ella qui encapçalés la candidatura.

La dirigent popular tanca una candidatura que lideren Albiol i Andrea Levy i que, com ha donat a conèixer la formació, comptarà com a número 3 amb el diputat al Congrés Antonio Gallego, seguit de l’alcaldable de C’s per Barcelona el 2007, Esperança García, i del fins ara portaveu adjunt al Parlament, Santi Rodríguez.

La candidatura aposta per la renovació – sis dels deu primers noms per Barcelona són nous -, ja que a Albiol, Levy, Gallego i García cal sumar a l’exregidor de Barcelona i president provincial del PP, Alberto Villagrasa, i a la regidora del districte barceloní de Ciutat Vella Elisabeth Jiménez.