El PP veu “una mà negra” en l’anul·lació de la seva llista per part de la Junta Electoral a Berga

“Ens estranyen molt algunes decisions que s’han pres des de la Junta Electoral, i coses que han succeït i que no entenem: Avui no tenim candidatura a Berga, no per culpa del Partit Popular (PP) sinó de la Junta Electoral, que va avisar fora de temps i forma”. És la valoració que ha fet el president del PP a la Província de Barcelona, Alberto Villagrasa, a Berga. Villagrasa també s’ha preguntat “per què gent de la CUP sabia abans que el representant del PP, Joan Antoni López Noguera, que aquesta llista estava anul·lada; quan en teoria només ho hagués pogut saber una vegada informat el Partit Popular o una vegada publicat al BOP”.

DSCF4820En aquest sentit, Villagrasa ha arribat a fer referència al fet que López Noguera “se n’assabentés per un tuit d’una persona de la CUP” i “a través dels mitjans de comunicació”. I ha explicat que, en primer lloc, s’enviarà una carta a la Junta Electoral demanant que s’obri una investigació. Posteriorment, depenent de la resposta que n’obtinguin, el PP no descarta anar a la fiscalia.

Les declaracions d’Alberto Villagrasa han estat en una roda de premsa en relació al fet que la Junta Electoral de zona anul·lés la llista del PP a la ciutat, perquè una de les persones que hi presentaven també concorria als comicis com a membre d’una candidatura del Ferrol (Galícia). Villagrasa ha explicat “que sí que és veritat que havien doblat un efecte, una persona que estava en una altra candidatura” però ha insistit que “demanarem que la Junta Electoral obri una investigació”; perquè asseguren que la junta “no” els va avisar “que hi havia un problema per subsanar”.

DSCF4822En aquest sentit, Joan Antoni López Noguera també ha destacat que “el primer cop sí que se’ns va alertar” i ha valorat que, la segona vegada, “tot i estar en els terminis legals” no se’ls va advertir, de manera que van conèixer l’exclusió sense que abans la junta els hagués notificat cap incidència.

La cronologia dels fets és, segons López Noguera, que el dia 24 d’abril el PP va enviar ja tota la documentació amb la llista en què ja hi havia el canvi de Roberto Moreno per Eduardo Zuñiga; que inicialment era el seu número 5 i del qual se’ls havia advertit que no estava censat. El límit per a la rectificació d’errors en candidatures era el 26, però Joan Antoni López Noguera ha assegurat que mai se’ls va arribar a informar que Moreno no podia concórrer amb ells perquè ja constava en una altra candidatura.

“Fins i tot s’han donat casos que si la Junta Electoral s’adona que hi ha un error fora de termini, dóna un temps extra per arreglar-ho; donat que aquesta és la garant que la gent pugui votar”, ha dit López.

Casos “en què les llistes s’han considerat vàlides”

“Un va sumant i se n’adona que si més no la Junta Electoral de zona no dóna l’aparença d’imparcialitat que ha de donar tota administració de justícia”, ha afegit el regidor del PP a Berga, que ha indicat que “continuarem treballant, com quan al 2007 ens vam quedar sense representació i en vam aconseguir el 2011”.

Villagrasa, per qui a Berga “hi ha hagut una mala praxi, presumptament de forma intencionada”, també ha volgut posar de manifest que: “aquest mateix cas s’ha donat en una altra Junta Electoral, al Vallès Oriental; aquesta ha entès que el problema venia de la pròpia junta que no havia fet la feina en temps i forma. De manera que les candidatures s’han considerat vàlides”. I, fins i tot, ha assegurat que tenien enquestes que els donaven “fins a 2 regidors a Berga”, així que ha apuntat que “hi podia haver una mà negra interessada en què no hi hagués candidatura”.

FOTOS: Roda de premsa del PP, aquesta tarda de divendres a Berga. AUTORA: Pilar Màrquez

X