L’ANC del Berguedà ven 700 tiquets per a la Via de la Meridiana i preveu acabar portant-hi 2.000 persones de la comarca

La Via Lliure que acollirà la Meridiana el proper Onze de Setembre supera ja els 170.000 inscrits de tot Catalunya. Des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’ha advertit però que el ritme encara ha de créixer si es vol acabar fent el ple. En aquest sentit, al Berguedà li pertoquen els trams 35, 36, 37 i 38, entre els carrers Pegàs i Garcilaso, en una zona propera al Corte Inglés de la Meridiana. “Aconsellem que aquells que s’hi inscriguin comencin omplint el tram 35 i així fins que els quatre trams estiguin plens” ha destacat la secretària de l’ANC Berguedà, Alba Juez en una entrevista aquest migdia a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat.

L’Assemblea Nacional del Berguedà ha fet una previsió, de moment, de 38 autobusos, amb els que aquell dia preveu desplaçar fins a 2.000 persones a Barcelona. De moment, té 700 inscrits. El preu del tiquet és de 14 euros i es pot comprar a diversos punts de la comarca, entre els quals diversos ajuntaments com el d’Avià, Casserres, Guardiola de Berguedà, Puig-reig, Vallcebre, Vilada o la Pobla de Lillet. També a l’Oficina de Turisme de Berga i a diversos bars, botigues i altres establiments amics.

Les persones que compren el tiquet estan pagant el seu desplaçament a Barcelona, però cadascú ha de fer després de manera personal la seva inscripció a la via. “Des de les diferents territorials repartides per tota la comarca estem ajudant a persones grans o a altra gent que ens ho demana, si no saben com fer-ho o no tenen accés a Internet”, ha exposat també Alba Juez. El cert, no obstant, és que encara que el ritme d’inscrits als autobusos sigui correcte, l’ocupació als trams esmentats és poca o baixa. “Portem un bon ritme i esperem, a més, que moltes persones decideixin afegir-se en tornar de vacances, l’última setmana d’agost i la primera de setembre”, ha valorat també Juez.

L’objectiu d”Ara és l’hora’, la plataforma formada per l’ ANC i Òmnium Cultural, és fer un gran mosaic de col·lectius socials a l’avinguda barcelonina i dibuixar un punter gegant que assenyali el Parlament. Al Berguedà – conjuntament amb la resta de comarques centrals a les quals se’ls hi han assignat els mateixos trams – li pertoca l’eix de la solidaritat. Això vol dir que a la part del punter, que li toca fer possible, lluirà el color vermell. La via tindrà aquest any 135 trams, tants com escons té el Parlament, i fins a 10 eixos, que representen valors com la cultura i l’educació, la innovació, la justícia social, la igualtat, la sostenibilitat, la diversitat, el món, la solidaritat, l’equilibri territorial i la democràcia

En aquest cas, pertanyen també a l’eix de la solidaritat les comarques del Bages, el Solsonès, i el Moianès.

Els manifestants d’aquest any han d’anar vestits de color blanc i el recorregut que es preveu ocupar és de 5,2 quilòmetres des del Parc de la Ciutadella fins al carrer Rosselló Porcel.

Un vídeo que s’estrenarà a principi de setembre

L’ANC del Berguedà ha impulsat, aquest estiu, un vídeo gravat a partir de diversos fragments situats en diversos punts de la comarca. El vídeo s’ha fet amb l’objectiu de motivar el vot de cara a les eleccions del 27 de setembre i es preveu estrenar-se a principis de setembre, possiblement divendres dia 4 amb un acte comarcal.

FOTO: Via de l’Onze de Setembre de l’any passat. AUTORA: Pilar Màrquez