Més de 5.000 alumnes comencen el curs escolar al Berguedà

Més de 5.000 alumnes han començat el curs al Berguedà. Avui, dilluns 14 de setembre, ha començat un nou curs escolar amb les aules dels diferents centres ja plenes d’infants i joves.

A la comarca, la xifra és molt similar a la de l’any passat, quan també rondava els 5.000. En concret, a infantil i primària han començat 3.051 alumnes (27 menys que l’any passat). A secundària ho han fet 1.314 (23 menys que el curs passat). A Batxillerat, hi ha 481 alumnes (el 2014-2015 van ser 488). I són 315 els estudiants que fan Formació Professional. En total sumen 5.161 alumnes.

Més d’un milió i mig d’alumnes a Catalunya

En el conjunt de Catalunya més d’1.560.000 alumnes han començat el curs escolar 2015-2016. Segons informa l’ACN (Agència Catalana de Notícies) és el curs més nombrós de la història i per això els centres han incorporat 790 docents més a les aules i fins a 1.180 professionals més a tots els centres, tenint en compte els reforços destinats bàsicament als alumnes amb necessitats educatives especials.

Les beques menjador, amb dotació per tothom qui compleixi requisits i l’ampliació a les llars d’infants, el nou àpat que s’oferirà de manera pilot a Secundària, la formació per a docents i el nou registre acadèmic que impulsa el Departament són les principals novetats del curs que comença amb una escola més complint el 25% d’hores en castellà imposat pel TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya).