Berga recull, de moment, 170 caixes de roba i bolquers per als refugiats sirians

El Berguedà mostra la seva solidaritat amb els refugiats sirians. De moment, s’han recollit 170 caixes plenes de material humanitari (principalment roba i bolquers) que es faran arribar a camps de refugiats de Grècia.

robarefugiats1Aquest cap de setmana el Centre Cívic de Berga (l’Hotel d’Entitats) s’ha omplert de voluntaris que han volgut participar de la iniciativa del Grup de Joves de Santa Eulàlia. Ells van ser els impulsors de la recol·lecta, una convocatòria que es va fer per mitjà de les xarxes socials. Via Facebook i Whatssap es va demanar a la ciutadania que col·laborés amb els refugiats sirians aportant roba, sobretot d’hivern i de nens, i també bolquers.

La crida va tenir una resposta del tot inesperada. Ni tant sols els promotors s’ho esperaven, però van ser molts berguedans van fer la seva aportació per la causa. Això va fer que els voluntaris també es multipliquessin, i al costat dels Joves de Santa Eulàlia hi van treballar entitats com Càritas, Creu Roja, els Castellers de Berga, el Casal Panxo i ARRAN. A més de particulars i polítics de Berga (com ara l’alcaldessa Montse Venturós i la regidora d’ERC Ermínia Altarriba).

Davant d’aquesta resposta, els organitzadors han decidit seguir amb l’acapte. Dissabte que ve, 19 de setembre, de 5 a 7 de la tarda es continuarà recollint roba i bolquers al Centre Cívic de Berga. A més, podria ser que entre setmana també s’obrís algun dia més. De moment no s’ha fixat dia i hora però sí que es convocaria per mitjà del Facebook del Grup de Joves de Santa Eulàlia, i l’esdeveniment ‘El Berguedà amb els refugiats de la guerra de Síria’.

Un cop s’hagi recollit tot el material es farà arribar a Barcelona, en aquest sentit els organitzadors demanen també col·laboració de transportistes per ajudar-los a fer arribar les caixes a ‘Refugis AID’, que s’encarreguen d’emmagatzemar les caixes abans d’enviar-les totes a camps de refugiats de Grècia.

La iniciativa va sortir arran d’un cas particular. Els pares de Laura Ribera celebraven els 25 anys de casats i van demanar als convidats a la festa que en comptes de fer-los algun regal portessin material per ajudar als refugiats. Un gest solidari que la Laura, com a membre del Grup de Joves de Santa Eulàlia, va fer extensiu al grup i van trobar interessant. A partir d’aquí van expandir la idea i “la resposta ha estat excel·lent”, ha dit, “estem contentíssims i molt agraïts”.

FOTOS: Caixes plenes de material humanitari i voluntaris fent-ne la selecció. AUTORA: Montserrat Coll

X