El govern de Berga assistirà a la concentració de suport als imputats pel 9-N, aquest dimarts

L’equip de govern de l’Ajuntament de Berga (CUP) serà present avui, dimarts, a l’acte de rebuig a les imputacions contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver organitzat la consulta del 9-N. La concentració, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència, l’Associació Catalana de Municipis i Araeslhora, es farà a 2/4 de 8 del vespre a la plaça de Sant Pere de Berga. Comptarà amb la lectura del manifest unitari de suport als imputats del 9-N.

En un comunicat emès per l’Ajuntament de Berga, l’alcaldessa, Montse Venturós, destaca que l’equip de govern de Berga hi prendrà part perquè consideren que és un nou atac de les instàncies judicials de l’estat i alerten que no renunciaran a la desobediència: “entenem que ens trobem davant un nou atac d’un estat que utilitza políticament les instàncies judicials per intentar doblegar la voluntat del poble català i tenim clar que la desobediència viscuda el 9-N serà una pràctica habitual d’ara en endavant per part de les institucions catalanes i més després del mandat clar expressat el passat 27 de setembre a les urnes”, declara.

L’alcaldessa també assenyala que des de l’equip de govern de Berga i seguint el què es va aprovar al passat ple, “es vol denunciar l’escassa qualitat democràtica d’un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics, així com també es vol refermar el compromís de l’Ajuntament de Berga amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur”.

Durant l’acte que es farà aquest vespre a la plaça de Sant Pere també hi haurà una recollida de signatures de protesta per enviar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

X