Alcaldes i polítics del Berguedà, i un bus amb unes vint persones, s’han desplaçat a Barcelona per donar suport a Mas

Alcaldes i regidors de diferents ajuntaments del Berguedà s’han desplaçat a Barcelona per ser a les 10 del matí davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on ha de comparèixer el president Artur Mas, imputat per organitzar la consulta del 9-N.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Berguedà ha organitzat un autobús que a les 9 del matí estava entrant a Barcelona, segons ens explicava en directe Ràdio Berga Miquel Sabata, de l’ANC de Berga (podeu escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt). Hi viatjaven una vintena de persones, membres de l’ANC i Òmnium.

Societat civil del Berguedà que vol donar tot el seu suport al president Mas, com també els alcaldes de la comarca i regidors que s’hi han sumat. Cap membre de l’equip de govern de Berga no s’ha desplaçat a Barcelona però sí que ho han fet altres representants de consistoris. És el cas per exemple de Gironella, de Guardiola de Berguedà, de la Pobla de Lillet (en aquest cas els alcaldes), també algun regidor de Bagà i, entre d’altres, d’Avià, que en aquest cas ho han fet constar amb un comunicat: “l’Ajuntament d’Avià dóna suport als imputats del 9-N i per això dos representants de la Junta de Govern ens traslladem el dia 15 a Barcelona per recolzar al President de la Generalitat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. D’aquesta manera, les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil denunciem aquesta judicialització i recolzem la tasca política feta des de la societat civil, com de les institucions, d’acord amb el principi democràtic”.

A aquesta hora (9.30h) ja són més d’un miler els concentrats davant del Palau de Justícia. I la xifra anirà a més. Només d’alcaldes se n’hi esperen uns 400, provinents de tot Catalunya. I ho faran amb les vares d’alcalde.

75 anys de la mort de Companys

Avui dijous, 15 d’octubre, se celebra el 75è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys a mans  del règim franquista. L’ANC de Berga fa una convocatòria de concentració a les 8 del vespre a la plaça dels Països Catalans. La proposta és que es portin flors i que es posin al voltant del monument de Companys. També és previst que el berguedà Toni Gol reciti poemes.

A part d’aquest acte, com cada 15 d’octubre, a les 7 del matí a Berga s’han llançat 10 fuets des de la plaça de Sant Pere per recordar l’assassinat de Companys, així com també ahir a la nit moltes llars es van sumar a la crida d’Òmnium d’encendre una espelma el balcó o la finestra, per “il·luminar el record” del president màrtir.

 

FOTO: D’esquerra a dreta: Montserrat Ribera (fins ara diputada de CiU i exalcaldessa de Guardiola de Berguedà), David Font (alcalde de Gironella per CiU i president del Consell Comarcal del Berguedà), Vicenç Linares (alcalde de la Pobla de Lillet), i Juli Gendrau (delegat del Govern a la Catalunya central). Fotografia extreta del Facebook.