La millora de la xarxa d’aigua de Queralt es podria fer completa, ja que la Diputació amplia el termini

L’Ajuntament de Berga treballa en la millora de la xarxa de subministrament d’aigua a Queralt. I l’obra podria ser, finalment, completa. D’entrada s’havia optat per retallar el projecte i fer-ne només una part perquè no s’era a temps d’expropiar un terreny i fer les obres dins del termini que marcava la subvenció concedida per la Diputació de Barcelona (fixava aquest mes d’octubre). Ara, la Diputació ha ampliat el termini d’execució d’aquesta línia d’ajuts fins al mes de juny.

L’equip de govern de la CUP estudia si es pot recuperar la part de l’obra que ja es descartava per falta de temps. S’havia optat per salvar la part de les obres que es podien executar de forma immediata, però ara hi ha la possibilitat d’adequar del tot la portada d’aigües a Queralt.

Les obres que ja estan en marxa consisteixen en la substitució del tub que porta l’aigua fins al santuari, tal com ha explicat el regidor d’Urbanisme de Berga, Oriol Camps, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà: “s’ha de canviar el tub que hi havia fins ara per un de nou que estarà més aïllat tèrmicament i s’aconseguirà que no es glaci -un problema que a l’hivern impedia que l’aigua arribés a Queralt-. A més també incorpora sistemes de vàlvules que evitaran bombolles que facin de tap. Serà una millora importantíssima”. Una primera fase que es preveu acabar d’aquí a unes setmanes.

La segona fase, que serviria per completar l’obra, és la que s’havia descartat i que ara es podria recuperar.  Segons Camps, “es farà si es poden resoldre els problemes legals”. Consistiria en una tuberia de nova construcció per reforçar el cabal d’aigua.

El total de la subvenció concedida per la Diputació de Barcelona per a l’obra completa (primera i segona fase) és de 160.000 euros. La primera té un cost d’aproximadament 60.000 euros. I els 100.000 restants, o s’invertiran en la segona fase per fer completa l’adequació de la xarxa d’aigua de Queralt o bé en un projecte alternatiu, “no es perdran”, ha assenyalat Camps. L’alternativa era invertir en la tuberia del Camí de l’aigua per alimentar el sistema antiincendis en cas d’emergència.

 

X