L’ANC del Berguedà se suma a la mobilització a Barcelona, i posa a disposició autobús

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) convoca una mobilització a Barcelona per expressar el suport públic de la societat civil al Parlament de Catalunya després de l’aprovació de la resolució independentista dilluns passat. Una declaració de ruptura amb Espanya que va ser immediatament suspesa pel Tribunal Constitucional, qui va advertir al president en funcions, Artur Mas; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i 19 autoritats catalanes més de les “eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què poguessin incórrer” si realitzen “qualsevol iniciativa” que suposi “ignorar o eludir” la suspensió acordada. La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, va respondre que la Generalitat pensa fer-ne cas omís i desplegar la resolució independentista.

L’ANC també aprofitarà la mobilització per demanar unitat als grups favorables a la independència de Catalunya (Junts pel Sí i la CUP). Demanaran als 72 diputats (62 de JxS i 10 de la CUP) que desencallin el procés després que ahir dijous la CUP no es mogués de les seves posicions i Artur Mas perdés la segona votació d’investidura. Ens trobem en aquest punt. L’ANC farà públic el seu posicionament respecte la situació política actual.

La mobilització es farà a Barcelona aquest diumenge, 15 de novembre, a les 12 del migdia al Passeig dels Til·lers del Parc de la Ciutadella.

L’ANC del Berguedà s’hi suma

L’ANC fa una crida a les assembles territorials i a tota la ciutadania per fer visible el suport ciutadà al Parlament de Catalunya, “escollit democràticament en les eleccions del 27 de setembre”, apunten en un comunicat. I l’ANC del Berguedà s’hi sumarà. Posa a disposició autobusos per poder participar en aquesta convocatòria de l’Assemblea. El preu per persona és de 12 euros. I els busos sortiran a les 9 del matí de la parada de Berga.

Els interessats podeu contactar amb l’ANC del Berguedà via correu electrònic: bergueda@assemblea.cat.