Berga fa una crida a la mobilitat sostenible

Conscienciar la ciutadania de la necessitat d’una mobilitat sostenible. Aquesta és la idea amb què l’Ajuntament de Berga i el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà han unit esforços per donar més pes a la Setmana de la Mobilitat Sostenible, en el marc de la qual s’organitzen activitats a Berga. Es faran el diumenge 22 de novembre i el divendres 27 de novembre.

Aquest diumenge, 22 de novembre, a la Plaça Viladomat i a partir de les 11 del matí es farà un taller de reparació de bicicletes. Seguidament, a les 12 del migdia, pedalada popular. A la 1, hi haurà un petit refrigeri i es farà un sorteig d’obsequis entre els participants.

Bus urbà gratuïmobilitatsostenible1t

El divendres 27 com a crida a la contribució de la mobilitat sostenible el bus urbà serà gratuït tot el dia. Segons el regidor de Governació de Berga, Francesc Ribera, “la idea és que tots i totes prenguem consciència de les absurditats del dia a dia, en què en una ciutat com Berga no cal anar en cotxe a tot arreu”.

El mateix divendres 27, a 2/4 de 7 de la tarda a Món Homeocèutic (farmàcia del capdavall del passeig de la Pau) es farà una xerrada sobre la mobilitat sostenible i la salut. En acabar, berenar saludable.

Aportacions per millorar la mobilitat a la ciutat

En paral·lel, des del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà i en col·laboració de la ciutadania que hi vulgui participar, es recolliran aportacions per millorar la mobilitat a Berga.  A partir de les propostes s’elaborarà un document que es farà arribar a l’Ajuntament de Berga amb l’objectiu que es posi fil a l’agulla en diferents àmbits relacionats amb la mobilitat sostenible a la ciutat.

Tal com ha explicat la presidenta de l’entitat, Sònia Llamas, “a part de les activitats que durem a terme, des del Grup hem elaborat les bases d’un document que obrirem a la ciutadania amb la voluntat de poder recollir idees que ens ajudin a millorar la mobilitat”. Un cop complet, el text es farà arribar al consistori per tal que l’equip de govern de la CUP “valori què és viable i què no. Som conscients de la situació actual però creiem que hi ha una sèrie d’actuacions que una ciutat com Berga no es pot permetre no disposar-ne”.

 

FOTOS: Sònia Llamas, presidenta del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà; i Francesc Ribera, regidor de Governació de l’Ajuntament de Berga / AUTORA: Berta Francàs (Ajuntament de Berga)