ASFAM reprèn els Grups d’Ajuda Mútua per a familiars de malalts mentals

L’associació ASFAM (Salut Mental. Associació de Familiars i Amics) del Berguedà recupera els Grups d’Ajuda Mútua (GAM), unes trobades que ja s’havien fet i que ara s’ha vist la necessitat de tornar-les a convocar. Van dirigides a familiars de persones que pateixen algun trastorn o malaltia mental.

L’objectiu és la cerca d’orientació davant dels problemes derivats dels trastorns, la relació entre famílies per compartir experiències i també per fer descàrrega emocional. Així com donar informació efectiva i contrastada i crear un ambient d’ajuda mútua i suport social. Ho ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga la presidenta d’ASFAM, Manela Quesada. (La pots escoltar clicant l’àudio adjunt). Es comptarà amb l’assessorament de la psicòloga Iris Hinojosa.

Els Grups d’Ajuda Mútua són oberts a les famílies que ho vulguin, són reunions gratuïtes, però sí que es demana apuntar-se a ASFAM: 630 18 98 41. ASFAM és una entitat que organitza diferents activitats relacionades amb la salut mental, per donar suport als familiars dels qui pateixen malalties. Actualment compta amb 40 socis, “una xifra baixa, que ens agradaria augmentar”, ha dit Quesada.

La primera trobada es farà aquest dijous, 19 de novembre, a 2/4 de 7 de la tarda al Grup Horitzó (plaça Europa, 3, de Berga). I s’aniran fent el tercer dijous de cada mes.

 

X