L’art embellirà Avià amb el projecte AviArt, que s’iniciarà pintant el mur del camí de Santa Maria i fent un mural del plànol del poble

Fer atractiu el poble des de la vessant artística i paisatgística. Aquest és l’objectiu del projecte AviArt que posa en marxa l’Ajuntament d’Avià, juntament amb l’Associació Cultural Konvent, de Cal Rosal. Tal com han coincidit a destacar Josep Subirana, regidor de Medi Ambient i Qualitat de Vida d’Avià, i Pep Espelt, director del Konvent, “es tracta de donar vida al poble, embellir-lo, fer accions que ajudin a canviar la percepció d’espais poc atractius, que no s’adapten a l’entorn o que estan inacabats”.

Aquesta és la voluntat d’AviArt, que s’anirà implantant per fases. De moment, s’obren les convocatòries de dos concursos per a dues intervencions artístiques. Concursos oberts a dissenyadors.

paret aj avia (Medium)Un per fer un mural amb el plànol d’Avià a la façana de l’Ajuntament, en una paret on ja n’hi havia hagut un antigament. Ara, es farà amb ceràmica.

I l’altre, per pintar el mur de formigó del camí de Santa Maria, de més de 30 metres de llargada. Els interessats han de presentar una proposta lligada a la transhumància. Pots consultar les bases clicant aquí pel concurs del mur, i aquí pel del plànol. L’Ajuntament d’Avià hi destina un mur cami santa mariapressupost total de 8.900 euros (5.600 pel mur i 3.300 pel plànol a la façana).

Aquestes dues intervencions seran la prova pilot d’un projecte que tindrà continuïtat. En properes fases s’actuarà artísticament en altres indrets del municipi d’Avià “que convé millorar visualment”. Espais que l’Ajuntament d’Avià i Konvent ja tenen identificats però que encara no han volgut revelar.

A més, el projecte AviArt va més enllà. S’obre a la ciutadania. S’ofereix la possibilitat de fer aportacions i propostes. En aquest sentit, es demana als avianesos que “no s’ho agafin com un espai de denúncia sinó d’embellir el poble”, i per tant que presentin a l’Ajuntament d’Avià idees per canviar la imatge de punts concrets “lletjos, descuidats” a partir de l’art. I que plantegin de quina manera i quin cost tindria. L’Ajuntament avaluarà les propostes que es rebin i determinarà quines es poden executar.

Dins d’AviArt s’hi inclou també el subprojecte Avià Verd, que en aquest cas és previst que es posi en marxa a la primavera i que consistirà a incentivar als avianesos que tinguin balcons i jardins ben lluits. Es farà un concurs que premiarà les millors propostes.

 

FOTO: D’esquerra a dreta: Josep Subirana, regidor de Medi Ambient i Qualitat de Vida d’Avià; Pep Espelt, director del Konvent de Cal Rosal; i Elisenda Martí, regidora de Cultura d’Avià.

 

X