Puig-reig espera molt públic a La Corrida, amb propostes com la cercavila de carruatges i cavalls, les curses, i el joc de les cintes

Una quarantena de carruatges i una cinquantena de cavalls desfilaran diumenge a La Corrida de Puig-reig. Serà en un dels actes centrals de la jornada, entre d’altres propostes al voltant del món del cavall que es faran al llarg de tot el cap de setmana, divendres 15, dissabte 16 i diumenge 17 de gener.

Dijous, cuina del porc

De fet, les activitats arrenquen ja enguany dijous al vespre. A 2/4 de 10 a la Llar d’Avis Dr. Llaverias es farà la Cuina de Porc, amb un tast de plats elaborats amb porc a càrrec de Jordi Sebastián del restaurant Logos Berguedà, de l’Ametlla de Merola. Els tiquets es poden comprar per 2 euros a la biblioteca de Puig-reig o als bars Garbí, Osiris, Màgic i Via Venetto.

Divendres, La Corrida infantil

La Corrida infantil serà l’activitat estrella del divendres. Els nens i nenes són el planter de la festa i de fet s’hi impliquen de ple participant de les propostes que s’organitzen la paseig de la Riera de la Sal.També es faran passejades amb rucs i joc de les cintes. I a la nit, pels joves, ball de la Corrida al pavelló.

Dissabte, raid, passejades, rodeo

Dissabte al matí es farà el raid social de la Corrida, també hi haurà rodeo i passejades en ruc, així com també exhibició de ferradors i treball a la forja, i com a novetat es farà ensinistrament de gossos.

A la tarda, a les 7, cercavila amb tota la comitiva (banderers, Comissió de la Corrida i autoritats, Pubilles i Hereus, Templers i de la banda de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig des de l’Ajuntament cap a l’Església). A continuació missa en honor a Sant Antoni. I a les 8, a l’antiga biblioteca de la Plaça Nova, ‘Tic-Tac’, espectacle de clown per adults.

Diumenge, cercavila, curses de cavalls i joc de les cintes

El dia fort de la festa de La Corrida de Puig-reig serà diumenge, 17 de gener, dia de Sant Antoni. A primera hora, ral·li fotogràfic de La Corrida. A continuació, tamborronada amb els Diables del Clot de l’Infern, a partir de les 9 del matí, a la Plaça Nova, esmorzar amb botifarra, pa i vi, i Festa a l’entorn del porc amb demostracions d’elaboració d’embotits. També mostra d’oficis tradicionals i exposició d’eines antigues del camp.

A les 11, lliurament dels estendard als banderers, que enguany són: en cavalls: Cristina Martín Ramia; en mules: Esteve Soler Ballés; i en rucs: Àngel Roset Rafart.

A 2/4 de 12, inici de la cercavila de cavalleries i xarrets pels carrers del centre del poble. N’hi haurà una bona representació. La xifra d’uns quaranta carruatges i una cinquantena de cavalls “és bona” ha dit en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà Albert Altarriba, president de la Comissió de la Corrida. “A més tenint en compte que coincideix amb altres festes dels Tres Tombs”, ha afegit. També ha explicat que entre participaran a la cercavila cavalls i carruatges procedents de diferents poblacions i molt variats, per exemple ha destacat “un carro que feia el transport del cotó per les fàbriques tèxtils. És impressionant, tibat per cinc animals, i aquest any podrà ser a Puig-reig”. Durant la cercavila també hi haurà el joc de les cintes, propi de Puig-reig.

A la tarda, a partir de 2/4 de 4 es farà un altre dels actes estrella: la corrida pròpiament, trofeu Memorial Francesc Lladó, amb curses de rucs, cavalls creuats, pura raça àrab i pura sang anglès. Segons Altarriba “de ben segur que seran curses molt lluïdes, com l’any passat, que amb la introducció de premis en metàl·lic van aconseguir sobradament treure la pols al circuit, on s’hi van poder veure cavalls molt ràpids”.

I també es farà el joc de les cintes, una proposta que diferencia la festa de Puig-reig. Una activitat característica de La Corrida que té un origen medieval. Els genets o cavallers havien d’encertar l’anella amb la llança mentre anaven a galop amb el seu cavall.

Consulta els actes detallats i els horaris de La Corrida de Puig-reig. I per a més informació www.lacorrida.cat

Concurs d’Instagram

I durant tot el cap de setmana, es pot participar al tercer concurs d’Instagram de La Corrida. Els usuaris d’aquesta xarxa social hi poden participar seguint a @lacorridapuigreig i etiquetant les fotos de la festa amb #lacorridapuigreig16

Els organitzadors de La Corrida esperen que un any més la festa compti amb una gran afluència de públic. Si el temps hi acompanya, milers de persones ompliran Puig-reig aquest cap de setmana.

FOTO: Cercavila de l’any passat, amb el joc de la cintes / Imatge extreta de Youtube

 

X