El Grup de Persones en Defensa de l’Escola Pública de Berga recull 2.600 firmes de suport

El Grup de Persones en Defensa de l’Escola Pública de Berga ha recollit més de 2.600 firmes per evitar la supressió d’una línia de P3 en una de les escoles públiques de la ciutat de cara al curs que ve, tal com pretén el departament d’Ensenyament de la Generalitat. Us n’informàvem a principis de desembre. Signatures que donaran suport a la moció que es tractarà al ple d’aquest dijous al vespre a l’Ajuntament de Berga (a les 20h).

Encapçalat per pares i mares d’alumnes i comunitat educativa (no està relacionat ni amb cap partit polític ni amb cap AMPA), el grup es va crear just abans de Nadal i aquestes festes ha estat buscant suports a la ciutat. Ha comptat amb el suport de diverses entitats i també dels sindicats majoritaris. Els membres del Grup de Persones en Defensa de l’Escola Pública de Berga destaquen que han estat molt ben rebuts per la ciutadania i agraeixen l’ajuda dels establiments per fer-ne difusió i recollir firmes. També asseguren que han aconseguit el propòsit que es marcaven: un gran nombre de signatures,i “demostrar la voluntat del poble de defensar l’educació pública”.

D’aquesta manera es vol fer pressió a la Generalitat perquè no s’elimini cap aula de P3 de l’escola pública de Berga, “sobretot abans de les preinscripcions”, diuen. En aquest sentit, la moció té la finalitat que des del ple es plantegi fer arribar la petició al departament d’Ensenyament, i que no oferti només tres línies a les escoles públiques sinó les quatre actuals, ja que, argumenten en un comunicat, “amb una aula menys les famílies no tindrien tanta llibertat d’elecció perquè se’ls reduirien les places disponibles abans de poder decidir el centre que volen pels seus fills”.

 

X