L’ANC de Berga condemna els atacs “covards” al Pi de les Tres Branques

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga ha condemnat l’atac al Pi de les Tres Branques. En un comunicat, exposen que “un cop més hem de fer una condemna d’un atemptat contra un dels símbols més preuats per molts catalans: el Pi de les Tres Branques. Aquesta vegada, i ja en van tres, han intentat malmetre els Pins amb talls a les branques del Pi Vell i del Pi Jove, deixant una altra important ferida als dos arbres”.

IMG_4324

El text també apunta que l’ANC rep l’agressió “com una ofensa a tots els catalans defensors de la llibertat de la nostra Terra i a tots els compatriotes que han lluitat per aconseguir-ho des de fa molts anys”.

Uns desconeguts han intentat serrar una de les branques del Pi Vell, amb un tall; i una del Pi Jove, amb dos talls. “Condemnem un atac covard com aquest, fet d’amagat i sense donar la cara, però sobretot volem mostrar la nostra més absoluta fermesa en el camí que hem engegat i que sàpiguen els autors de l’agressió als Pins, que la seva acció no fa més que confirmar que estem en el bon camí i que no ens aturaran amb actes immorals i indignes com aquests”, diu el comunicat de l’ANC.

I acaba referint-se a les conviccions democràtiques i pacífiques “fins que Ia República Catalana sigui una realitat i llavors podrem mirar enrere i veurem que tot el que hem construit ha valgut Ia pena. No ens aturarem: Per Catalunya!”.

 

FOTO: Intent de serrar una de les branques del Pi Vell del Pi de les Tres Branques, al Pla de Campllong. / AUTOR: Adrià Solé

X