Intenten serrar una branca del Pi Vell i una del Pi Jove del Pi de les Tres Branques

El Pi de les Tres Branques ha patit un nou atac. Tots dos arbres, l’emblemàtic Pi Vell, i també el Pi Jove, han estat víctimes d’actes vandàlics que s’haurien produït aquest matí de divendres. Segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà l’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, “han intentat serrar la branca més curta del Pi Vell, amb un tall que no travessa tot el tronc; i també han fet dos talls a una de les branques del Pi Jove” (la mateixa que van intentar serrar el juny passat).

pi vell atac 3pi jove atacTot i que Mossos d’Esquadra i brigada municipal fan controls diaris a la zona, no han pogut enxampar als autors dels fets. No hi ha hagut cap reivindicació dels fets. Els Mossos han precintat el Pi de les Tres Branques i la Policia Científica investigarà el cas.

 

Videovigilància

Davant d’aquest nou atac, l’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, insisteix en la necessitat de posar càmeres de vigilància al Pla de Campllong, a la zona del Pi Vell i el Pi Jove: “com a arbre monumental que és, la Generalitat hauria d’actuar perquè no es donin atacs al Pi cada dos per tres. Sense videovigilància és molt difícil evitar-los. Ho demanem per enèssima vegada”.

 

Altres atacs al Pi, símbol catalanista

El Pi de les Tres Branques és l’emblemàtic arbre de símbol catalanista ubicat al Pla de Campllong, a Castellar del Riu. No és la primera vegada que rep atacs. El maig del 2014 uns desconeguts van tallar una branca del Pi Vell, la qual es va tornar a recol·locar el juliol passat.

El Pi de les Tres Branques simbolitza la unitat dels Països Catalans: Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. S’hi celebra, cada tercer diumenge de juliol, l’aplec nacionalista del Pi de les Tres Branques.

FOTOS: L’atac que ha rebut el Pi de les Tres Branques aquest divendres (El tronc d’un tall és del Pi Vell i el de dos del Pi Jove) / AUTOR: Adrià Solé

 

X