Gironella escalfa motors per a un Carnestoltes amb valor afegit

Gironella aposta per un Carnestoltes potent. A banda del canvi de dates, els organitzadors preparen una festa amb novetats diverses. La vila celebra el carnaval el 12, 13 i 14 de febrer per no coincidir amb altres carnavals potents de la zona com són el de Berga, Solsona o Sallent. Segons el regidor de Festes, Lluís Vall, “el motiu respon a una demanda de l’assemblea de joves que es va fer a l’estiu. D’aquesta manera, s’evitaran coincidències amb altres carnestoltes i pot motivar més als joves a participar-hi.” I no només això, s’espera que d’aquesta manera augmenti la participació al Carnestoltes de Gironella: “volem créixer, i per això hi apostem fort”.

L’Ajuntament i la Comissió organitzadora presenten una programació molt potent, amb novetats sucoses per atraure gironellencs i forans. Tal com han explicat a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà el regidor de Festes Lluís Vall i els membres de la Comissió Alba López, Martí Pons i Marc Bascompte “és una proposta engrescadora, li donem un valor afegit amb més actes i novetats”. (Podeu escoltar la tertúlia especial a l’àudio adjunt a la notícia)

Propostes per als nens

El carnaval arrencarà el divendres 12 amb rua infantil al matí i festa escolar a la tarda al Local del Blat. Segueix el format dels altres anys, tot i que enguany s’hi han afegit més actes de cara al vespre i a la nit: ‘Glitter Party’, cercatasques i discomòbil. (Podeu veure els detalls al programa adjunt.)

Rua més festiva

L’acte estrella serà la rua del dissabte 13 de febrer a la tarda. Com a novetats, es muntaran grades a tocar el Local del Blat perquè els que no es disfressen puguin veure la sortida de la rua; s’aposta per la música en directe amb xarangues per evitar que cada comparsa es porti la seva música; i hi haurà una bona infraestructura de llums per fer-ho més espectacular. A més, tot i que la Perla estrenarà carrossa, es desaconsella que cada comparsa porti la seva carrossa per evitar que les comparses vagin massa separades “com més interacció hi hagi entre elles millor. Que ballin i s’ho passin bé”. I desfilin quan els toqui per participar al concurs, que conté premis sucosos (1.500 euros repartits en quatre premis).
La disbauxa i la gresca de la tarda es podrà enllaçar amb el cercatasques de la nit i festa jove.

Ball de màscares

Diumenge 14 de febrer, com a novetat, sardinada i ball de tarda “enfocat per la gent més adulta que dissabte a la nit no hi troba el seu espai. I si no volen venir disfressats, que es posin una màscara”.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DETALLADA: Carnestoltes Gironella 2016

Balcons guarnits

L’organització dóna antifaços gegants per penjar als balcons perquè els vilatans guarneixin Gironella. I per altra banda, es continua fent el concurs d’aparadors.

carnestoltes gironella 1 (Medium)

FOTOS: 1. D’esquerra a dreta: membres de la comissió organitzadora, Marc Bascompte, Alba López, Lluís Vall (regidor de Festes) i Martí Pons  2. Ells mateixos amb els cartells del Carnestoltes de Gironella / AUTORA: Anna Costa

 

X